Kale Kapı Hidroliği Çeşitleri ve Fiyatları

Kale Kapı Hidroliği Çeşitleri ve Fiyatları

Kale Kapı Hidroliği Çeşitleri ve Fiyatları

Kapı hidroliği çeşitleri, kapıların kapatılırken çarpmasını önleyen parçalar olarak biliniyor. Apartman kapıları özellikle kapanma eğilimi ile yapıldıkları için kapanırken çarpma, yüksek gürültü çıkması ya da parmak ve el sıkışmaları gibi tehlikelerin ortadan kaldırılması için hidrolikler kullanılıyor. Kapı arkasın yerleştirilen bu aparatlar kapının açılmasına ve kapanmasına karşı istenen hızda hareket etme olanağı tanıyor. İvmelenme sırasında dengeleyici bir görev üstlenerek, aynı hız ile açılıp kapanmaları sağlanıyor. Basınçlı haznelerin içindeki hidrolik yağlarla çalışan manuel kapı hidroliği, mekanik gücün standart bir seviyede çalışmasına yardımcı oluyor. Kapı hidroliği kale çatısı altında üretilen modelleriyle hem estetik olarak hem de kullanışlı olmalarıyla verimli bir geri dönüş alınması sağlanıyor. Bu sayede birçok alanda ve mekânda bu hidrolik mekanizmaların kullanıldığı görülüyor.

Kapı aksesuarları içerisinde bulunan hidrolik modelleri farklı renk, ebat, fonksiyon ve özelliklere sahip oluyorlar. Kullanılacak olan kapıların ağırlığı, genişliği ve kullanım yoğunluğuna göre ürün yelpazesinden seçilecek hidroliğin montaj işlemleri de oldukça kolay bir şekilde yapılıyor. Cam kapı hidroliği ve stoplu kapı hidroliği gibi sıkça tercih edilen modeller başta olmak üzere pek çok aparat ihtiyaç duyulan her kapıda kullanılıyor.

Kapı hidrolik ayarı sayesinde kapıların açılma ve kapanma hızları tam olarak istenen düzeyde ayarlanabiliyor. İstenmeyen olası bir çarpma etkisine ya da rüzgârdan dolayı sürekli kapanma durumu olan kapılar, hidrolikler ile desteklenerek bu durumların önüne geçiliyor. Aynı zamanda otomatik kapı hidroliği ile kapanan kapılar, kış aylarında soğuk havanın içeriye girmesini engelleyerek enerjiden tasarruf edilmesine destek oluyor. Sıcaklarda da hava sirkülasyonunun sağlanması adına hidroliği kilitleyerek kapının açık kalması sağlanıyor. Bu gibi farklı özellikler ve fonksiyonlar dâhilinde kapı hidroliği fiyatları ekonomik imkânlarla alıcı kitle ile buluşuyor.

Kale Kapı Hidroliği Nasıl Ayarlanır?

Kapı hidroliklerinin üst kısımlarında bulunan kilit mekanizmaları, kapıların tamamen açık olmalarını sağladığı gibi yarı açık bir şekilde sabit durmasını da sağlıyor. Aynı zamanda hidrolik basınç ayar vidası üzerinde kapıların kapanma ve açılma hızları ayarlanabiliyor. Bu ayarlamalar manuel olarak yapılıyor.

Aşamalı olarak belirli adımlar takip edilerek standart bir hidrolik kolun ayarı yapılabiliyor. Bu adımlar şu şekilde belirleniyor:

  • İlk olarak kapı hidroliklerinin kutuları üzerinde 1 ve 2 rakamları yer alıyor. Bu rakamlar, ayar vidalarının numaralarını temsil ediyor.
  • 1 numaralı vidalar, kapıların kapanış hızlarını belirliyorlar. Bu amaç doğrultusunda kullanılan 1 numaralı vida saat yönüne doğru (sağ tarafa) çevrildiği zaman kapıların kapanış hızları yavaşlamaya başlıyor. Tam tersi işlem yapıldığı zaman ise kapı kapanış hızı artış gösteriyor. Bununla beraber kapılar daha hızlı bir şekilde kapanıyor.
  • Kale kapı hidroliği 2 numara vidalar da kapıların çarpma şiddetini belirlemek ve ayarlamak için kullanılıyor. Sağ tarafa çevrildikleri zaman kapının çarpma şiddetini yavaşlatan hidrolikler, sessiz ve yumuşak bir kapanma sağlıyor. Sola çevrildikleri zaman da hızlı, sert ve sesli bir şekilde kapandıkları için genelde bu şekilde bir ayarlama gerçekleştirilmiyor.

Sıkça tercih edilen bu seçeneklerin yanı sıra kapı hidroliği 5 numara ve kale kapı hidroliği 3 numara modelleri de ayarlanabilir yapılarıyla kapıların şiddeti ve hızını belirlemede yardımcı rol oynuyor. Bu adımlar doğrultusunda kapı hidroliği nasıl ayarlanır sorusu cevap kazanarak, alıcı kitlenin beklentileri karşılık buluyor. 25 ile 120 kg aralığındaki tüm çelik ve demir kapılara uygulanan hidroliklerin her numarası, ortalama olarak 65 derece açılmadan sonra çarpma önleyici fonksiyonlarıyla ideal düzeyde bir kapanma işlemi gerçekleştiriyor.

Kale Kapı Hidroliği Nasıl Takılır?

Kullanım yerine, kapıların ağırlığına ve ihtiyaçlara uygun olarak seçilen hidrolikler çok sayıda modeliyle ürün yelpazesinde yerini alıyor. Kapı hidroliği numaraları nedir ve ne işe yarar sorularına yanıt bulduktan sonra ideal olan ve ihtiyaca karşılık veren bir modelde karar kılınıyor. Kapı üst hidrolikleri popüler modellere sahip olmakla beraber özellikle işletmelerde yaygın olarak kullanılıyor. Sessizliğin hâkim olduğu alanların giriş kapılarında konumlanan hidrolik kapı otomatiği sayesinde yavaş ve sessiz bir kapanış ve açılış gerçekleşiyor. Ayar vidası üzerinden sertliği belirlenen aparatlar, sık kullanılan kapıların istenen düzeyde açılıp kapanmasını sağlıyor. Üst söve yayları ve itme yayları gibi ufak hidrolik modellerinin yanı sıra elektrikli kapı hidroliği de her alanda kendine yer açıyor.

Birbirlerinden farklı olan paralel kol, üst söve hidroliği, pnömatik kol ve standart kol ürünlerinin kullanım ve kurulum mekanizmaları, bu ürünlerin farklı şekillerde kullanılmasına olanak sunuyor. Pnömatik kollar, kontrollü mekanizmaların ile çalışan zemin hidroliklerinin kurulumunu yapmak adına kapı zemini altında ufak bir oluk açılıyor. Bunun yanı sıra alt kısımdan pnömatik hidrolik desteği olan kapı modellerini de tercih edilebiliyor. İç mekânları görsel açıdan sadeleştirmek amacıyla tercih edilen kapalı sistem kapı hidrolik mekanizmaları, küçük boyutlarda oldukları için birebir uyumlu olacak parçalar ile yenileniyor ve bu şekilde kullanılıyorlar. Ticari işletmeler başta olmak üzere iç mekân uygulamalarında da kullanılan standart kapı kolları, kapı gövde ve çerçeveleri üzerindeki farklı noktalara bağlanıyorlar ve bu şekilde kullanılıyorlar. Tüm bu detaylar ve bilgilendirmeler sonucunda da kapı hidroliği nasıl takılır sorusu da yanıtlanmış oluyor. Böylece her ihtiyaca uygun bir model seçilerek, monteleme ve takma işlemi eksiksiz bir şekilde yapılıyor.

İletişim Formu

CAPTCHA