Kapı Kilidi Kırıldığında Yapılması Gerekenler

Kapı Kilidi Kırıldığında Yapılması Gerekenler

Kapı Kilidi Kırıldığında Yapılması Gerekenler

Kapı kilidi kırıldığında kilit göbeğinin değiştirilmesi gerekir. Bunun için profesyonel bir ekipten yardım alınabilir. Kapı kilidi tamiri adım adım şu şekilde gerçekleştirilir:

  • İlk olarak kapı kilit göbeğine uygun bir model seçilmelidir.
  • Kilidi değiştirilecek kapının, açma kapama düğmesinin altında bulunan kilit vidası çıkarılır.
  • Göbeğin vidası çıkarıldıktan sonra boşluk kısmından destek alarak kilit göbeği sertçe ittirilir. Bu sayede eski kilit çıkarılır. 
  • Vidanın olduğu yere yeni kilidi takabilmek için pas sökücü uygulanır. Eğer o yoksa, vidanın bulunduğu yere çiçek yağı damlatarak da takılabilir.
  • Kilit takıldıktan sonra vida iyice sıkılır. 
  • Son olarak anahtar yuvaya sokulur ve tam oturup oturmadığı kontrol edilir. 

Kapı kilidi mekanizması basit bir sisteme sahiptir; ancak dikkat edilmesi gerekir. Bu yüzden evde kendiniz de kapı kilidinizi değiştirebilirsiniz.

Çelik Kapı Kilidi Nasıl Tamir Edilir?

Çelik kapı göbeği, diğer malzemelerden elde edilen kapı göbeklerine göre daha dayanıklıdır. Bu yüzden evlerde, işyerlerinde, okullarda sıklıkla tercih edilir. Çelik kapı kilidi tamiri de oldukça kolaydır. Dayanıklı yapısına rağmen kırılabilen, zamanla aşınabilen çelik kapı kilitleri de vardır. Çelik kapı kilidini değiştirmek için kapıya uygun yeni bir kilidin seçilmesi gerekir. Ardından yetkili bir servis çağırarak değiştirmelerini isteyebilir ve dakikalar içinde yeni kapı kilidine sahip olabilirsiniz. Ayrıca kapı göbeğinin dış kısmı kırılsa bile mekan sahibi kullanıma devam edebilir. İkinci bir müdahale olması önlendiği için hırsızlık girişimleri de engellenir. Evinizin daha güvenli olması için çelik kapı kilitleri oldukça avantajlıdır. Dayanıklı oldukları için uzun ömürlüdür; kırılsa bile kapı kilit göbeği tamiri yapılmadan kullanıma devam edilebilir.

Kapı Kilidi Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kapı kilidi içi tamiri için yeni bir model tercih ederken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunlar kısaca aşağıda verilmiştir:

  • Kapının yapısı ve ihtiyacına uygun seçim yapılmalıdır. Örneğin; çelik kapılar için barelli kilitler tercih edilmelidir.
  • Barel kilitlerin kırılması oldukça zordur. Bu yüzden dış çelik kapılar için oldukça uygundur. 
  • Barel kilitlerin zayıf noktası bulunduğundan bu kilitlerle birlikte tuzaklı kilitlerinde kullanılması oldukça avantajlıdır.
  • Çelik takviyeli barel kilitler, oldukça üstün bir güvenlik sağlar. Dışarıdan zorlama ile kırılması çok zordur. 
  • Tirajlı kilitler, barel kilitlere göre çok daha kolay kırılabilir. Bu yüzden önemli yerlere girişlerde tirajlı kilitler tercih edilmemelidir.
  • Bina yapısına uygun seçim yapılmalıdır. Kapının yanında cam varsa, mandallı kapı kilitleri tercih edilmemelidir. Çünkü hırsızlar camı kırarak mandalı çevirip içeri girebilir.

Kapı Kilidi Nasıl Takılır?

Kapı kilitleri farklı modellere sahiptir. Bu modeller farklı güvenlik koruma seviyeleri ile farklı alanlara uyum sağlar. Otomatik kapı kilidi tamiri, bu sistemin karmaşık olmasından dolayı profesyonel destek gerektirir. Otomatik kapı kilidi elektromekanik zincirli ve zincirsiz akıllı kapı otomatiği olarak iki gruba ayrılır. Matkap, sac vida, besleme kablosu gibi profesyonel ekipmanlar gerektirdiğinde kendi başınıza değiştirmeniz biraz zor olabilir.

Bozuk kapı kilitlerini değiştirmeden açmak için ise iki farklı yöntem vardır. İlk olarak evinizdeki başka bir anahtarı alıp alt kısmını eğe ile düzleştirebilirsiniz. Düz kısım kilitli kapıya kolayca girer ve kapı açılır. Eğer eğe yoksa daha kolay olan diğer yöntemi deneyebilirsiniz. Bir tornavida yardımıyla kilitte anahtarın girdiği yeri düzleştirebilirsiniz. Yani anahtarsız da kilitli kapıyı açabilirsiniz. Bozuk kapı kilidi nasıl açılır merak ediyorsanız bu yöntemleri de deneyebilirsiniz.

Ürün Talep Formu

Formu doldurun, biz size ulaşalım.

CAPTCHA