5 Kolay Adımda Dış Kapı Kilidi Nasıl Değiştirilir?

5 Kolay Adımda Dış Kapı Kilidi Nasıl Değiştirilir?

5 Adımda Dış Kapı Kilidi Değiştirme

Dış kapı kilit göbeği nasıl değiştirilir? Bu sorular sıklıkla sorulur ve detaylı bir şekilde incelenmeleri gerekmektedir. Dış kapı kilidi değiştirme güvenlik açısından çok önemli bir husustur. Genellikle yeni bir eve taşınıldığında değiştirilmesi tercih edilir. Aynı zamanda yüksek güvenlik isteyen yerler için kilitler sıklıkla değişim görür. Bilinenin aksine dış kapı kilit mekanizması oldukça basit bir sisteme sahiptir. Kilit değiştirmek ise oldukça kolay adımlardan oluşur ve rahatlıkla yapılabilir. Güvenlikten ödün vermemek için, bu işlemin dikkatli ve yavaş hareketler ile yapılması gerekmektedir. Bu 5 adım izlenildiği takdirde rahatlıkla kendi işinizi kendiniz halledebilirsiniz. 

  1. Öncelikle vidanın sökülmesine yarayacak olan bir tornavida gerekmektedir. 
  2. Kapıyı açarak aralıklı bir pozisyona getirmek gerekir. 
  3. Kapı kilidi göbeği değiştirme sırasında anahtarın sağa doğru çevrilmesi zorunludur. 
  4. Ardından kapı kilidi göbeğinin sabitlenmesine yarayan vida sökülür.
  5. Ondan sonra yeni ve uygun kilit takılır ve bir vida yardımı ile sabitlenir.

Dış Kapı Kilit Sistemleri Nelerdir?

Yukarıda bahsedildiği gibi teknolojinin kilit sistemlerine de önemli bir katkısı oldu. Bu sayede farklı kullanım amaçları için farklı kilitler kullanılmaya başlandı. Dış kapı kilit sistemleri de;  yüz tanıma sistemi, parmak izli kapı açma sistemi, kartlı ve şifreli kapı açma sistemi, otel odası kapı kilitleri ve manyetik kapı kilitleri olarak beşe ayrılır. Dış kapı kilidi nasıl değiştirilir? Bu kilit sistemlerinin her biri farklı özelliklere ve kullanım alanlarına sahiptirler. Bu sayede dış kapı kilidi değiştirme adımları her kapı için aynı değildir. Sizler de aşağıdaki kilit sistemi çeşitlerine ait bilgilerinden yararlanarak, kendi çalıştığınız veya yaşadığınız yere en uygun seçeneği bulabilirsiniz.

Dış Kapı Sistemleri ve İşlevleri

  • Yüz Tanıma Sistemi: Yüz tanıma cihazı ve kullanacağınız uyumlu bir kilit ile kapınıza geçiş yetkisi vererek kapının açılmasını sağlayabilirsiniz. 
  • Parmak İzli Kapı Açma Sistemleri: Parmak izli kapı açma sistemi, yüz tanıma gibi yine sizlere personel, öğrenci, yemekhane gibi takip yazılımlarını kullanmaya olanak sağlar. Yine cihaz ile uyumlu bir kilit seçtiğiniz takdirde parmak izi ile kapıyı açabilirsiniz. 
  • Kartlı ve Şifreli Kapı Açma Sistemleri: Genellikle hastane ve fabrika tarzı yerlerde kullanılır. Aynı zamanda bina dış kapı kilidi olarak da kullanılması yaygındır. Geçiş hakkı için kartı olanlar ve şifreyi bilen insanlar bu sistemi kullanabilir.  
  • Otel Odası Kapı Kilitleri: Otel odasında sıklıkla görebileceğiniz bu kilit güvenlik için çok işlevsel bir rol oynar. Genellikle kartlar ile kullanılır. Her odaya ayrı kart ile giriş yapılır bu sayede fazlasıyla güvenli bir sistemdir.
  • Manyetik Kapı Kilitleri: Manyetik kilitler, yüz tanıma, parmak izi ve kartlı sistemler ile birlikte kullanılarak kapıya geçiş için tetik vermenize yarar. Yüksek güvenlik önlemi alınması gereken yerlerde sıklıkla tercih edilir. 

Ürün Talep Formu

Formu doldurun, biz size ulaşalım.

CAPTCHA