Asansör Kapı Kilidi Nasıl Çalışır ve En Çok Hangi Alanlarda Kullanılır?

Asansör Kapı Kilidi Nasıl Çalışır ve En Çok Hangi Alanlarda Kullanılır?

Asansör Kapı Kilidi Modelleri

Çift emniyetli asansör kapı kilidi çift emniyetli ve çift dilli olarak tasarlanmıştır. Bu model, çift kanatlı asansör kat kapıları için özel olarak üretilmiştir. Üstün teknik özellikleri ve kaliteli yapısı sayesinde bu modelin uzun ömürlü olduğunu söyleyebiliriz. Çift emniyetli asansör kapı kilitleri, montajlama esnasında pratik bir kullanım imkanı sunar. Bu kapıların özel anahtarı ile açılabilmesi de mümkündür. Özel kutusu sayesinde kolay stoklama ve dış etkenlere karşı korunaklılık, çift kanatlı asansör kilitlerinin özellikleri arasındadır. 

Tek kanatlı asansör kat kapıları için tasarlanan kilitler de seçenekler arasındadır. Çift emniyetli olan bu kilit modelleri, tek dilli olarak tasarlanmıştır. Diğer modelde olduğu gibi özel anahtarı yardımıyla kilit açma işlemini yapabilmeniz mümkündür. Asansör durak kapısı amortisörü de kalibre edilmiş gövde yapısı ile hassas ayar yapabilme özelliğine sahiptir. Taşlama yapılarak paslanmaya karşı dayanıklı hale de getirilmiştir. Bu model, aşınma ve sürtünmelere karşı da dayanıklıdır. 

Asansör Kapısı Nasıl Açılır? 

Asansörde kalma durumunuza karşı asansör kapısı nasıl açılır sorusunun yanıtını öğrenmek isteyebilirsiniz. Asansör kapıları acil durumlarda kilit anahtarlarıyla açılabilmektedir. Kilit anahtarlar, asansör firmaları ya da yöneticiler tarafından asansörlerin üst bölümüne asılmaktadır. Bu anahtarların kullanımı konusunda yeterli bilgiye sahip olunması gerekir. Asansörler içeriden açılabildiği gibi dışarıdan da kilit yardımıyla açılabilmektedir. Acil durumlarda kilit anahtarının kullanılması uygun olacaktır. Ancak öncelikle asansör elektriğinin şartellerden kapatılması gerekir. Daha sonra, asansör kilidiyle asansör kapısının açılabilmesi mümkün olacaktır. 

Kapı kilidi asansör kapısının deliğine yerleştirildikten sonra elle sabit tutularak açılabilir. Bir elle sağa ya da sola çevirilerek diğer elle kapı tokmağından tutularak kilidin açılabilmesi mümkündür. Tam otomatik kapılı olan asansörlerde ise kapı açma anahtarının sabit tutulması gerekir. Kapı açıklığından tutularak kapının açılma yönüne doğru çekilmesi yeterli olacaktır. 

Asansör Kapı Kilidi Arızalanması 

Asansör kapı kilidi arızası çeşitli sebeplere bağlı olarak meydana gelir. Doğal aşınmadan kaynaklı olan hasarlar arıza sebeplerinden bir tanesidir. Mekanik parçalar, çalışma esnasında zarar görüp yıpranabilmektedir. Bu gibi durumda aşınan parçaların değiştirilmesi gerekir. 

Ek olarak mekanik yorgunluktan kaynaklı olan arızalar ve yağlama sisteminden kaynaklı arızalar da ortaya çıkabilmektedir. Asansörlerin modeli ve çalışma sistemi ne olursa olsun zaman zaman tamir edilmesi önemlidir. Bazı hassas asansör parçaları ise önceden değiştirilmelidir. Eğer asansör ya da kilit sisteminde bir arıza varsa, alanında uzman olan kişilerden de destek alınmalıdır. 

Ürün Talep Formu

Formu doldurun, biz size ulaşalım.

CAPTCHA