Farklı Modellerde Çelik Kapı Kilidi Nasıl Değiştirilir?

Farklı Modellerde Çelik Kapı Kilidi Nasıl Değiştirilir?

Çelik Kapı Kilidi Değiştirirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kullanıcılar pek çok farklı nedenlerden dolayı özellikle de evlerindeki güvenliği arttırmak istemelerinden dolayı çelik kapılarının kilitlerini değiştirmek isteyebilirler. Çelik kapıların üst ve alt olmak üzere farklı kilit göbekleri bulunur. Bu iki farklı kilit göbeklerinin değişimi birbirine benzese de bazı ufak detaylarla birbirinden ayrılmıştır. Kullanıcıların kapı kilidi nasıl değişir hakkındaki sorulara yanıt olarak karşılarına iki farklı sonuç çıkabilir. Bunlardan biri çelik kapı üst kilidi nasıl değiştirilir ve bir diğeri ise çelik kapı alt kilidinin nasıl değiştirildiğidir. Kapılarının kilidini değiştirmek isteyenler mekanizma ve aynı zamanda anahtar farklılıkları bulunan kilit çeşitlerine dikkat etmelidir. Çelik kapı kilidi göbeği nasıl değiştirilir ve nelere dikkat edilmesi gerekir sorusuna verilen yanıtlarda en dikkat çeken detaylardan biri bu olacaktır.

Kilit Göbeğine Göre Çelik Kapı Kilit Değişimi

Çelik kapıların oldukça fazla modeli bulunduğu gibi bu kapıların kilit sistemleri de farklı modellerle tasarlanmış ve yapılara eklenmiştir. Çelik kapı kilidi değişimi yapmak isteyen kullanıcılar sahip oldukları kapıların kilit göbeği modelini detaylıca incelemelidir. Gömme kilit, sürgülü kilit, silindirli ya da silindirsiz gibi çeşitlenen çelik kapı kilit göbekleri arasından mevcut olan kapıya uygun olanı seçilmelidir. Bunların yanı sıra çelik kapı kilidi değişimlerinde kilit göbeklerinin ölçüsü de en az göbek modeli kadar önemlidir. Doğru bir kilit değişimi için hem kapının kilit alanı hem de kilit göbeğinin ölçüsü alınmalı ve işleme bu şekilde devam edilmelidir. Verilen tüm bu detaylar kullanıcıların yönelttiği çelik kapı kilit değişimi nasıl yapılır sorularına cevap niteliğini taşımaktadır. 

Hangi Durumlarda Çelik Kapı Kilidi Değiştirilmeli?

Yanıtı oldukça fazla olan bu sorunun dikkat çeken cevaplarından bahsedecek olunursa, kapı kilitlerinin ilk olarak yabancı maddelerle zorlanmış olduğu şüphesi ya da kanıtı ile değişime karar verilebilir ve harekete geçilebilir. Bunların yanında kapı kilidine özel olarak üretilen anahtarların kaybolması durumunda hızlı bir şekilde çelik kapı üst ya da alt kilit değişimi yapılmalıdır. Bu durumlarda kullanıcıların akıllarına  anahtarı olmayan çelik kapı kilidi nasıl değiştirilir sorusu takılabilir. Kullanıcılar kilidin barelini pense, kerpeten ya da karga burnu gibi aletlerle iki parçaya ayırarak çıkarabilir ve yeni çelik kapı kilidini boşalan barel alanına yerleştirebilirler. Çelik kapı kilidini yeni bir eve taşınan kullanıcıların da değiştirmesi tavsiye edilir. Evde daha önceden oturan kişilerde ya da emlakçılarda kopyalanmış anahtarların bulunması oldukça muhtemeldir

Ürün Talep Formu

Formu doldurun, biz size ulaşalım.

CAPTCHA