Güvenlik Amaçlı Kapı Seçerken Nelere Dikkat Etmemiz Gerekir?

Güvenlik Amaçlı Kapı Seçerken Nelere Dikkat Etmemiz Gerekir?

Güvenlik Amaçlı Kapı Seçerken Nelere Dikkat Etmemiz Gerekir?

Evlerinizin giriş kısmında yer alan hem dekoratif tamamlayıcı hem de güvenliğinizi sağlayan çelik kapı seçerken dikkat edilecekler önemli bir konudur. Özellikle alt katlarda veya müstakil evlerde oturuyorsanız güvenliğinizi sağlamak için güvenlikli çelik kapı tercihleri yapmanız emniyetiniz için oldukça gereklidir. Butik kapı seçerken dikkat edilecekler ve hangi kapının size uygun olduğu konusu ise Kale uzmanlığı rahatlıkla çözülebilmektedir.

Kapının Güvenli Olduğunu Nasıl Anlarım?

Güvenli çelik kapı diğer maddelerden üretilen kapılara göre çok daha dayanıklıdır. Bu nedenle en sık tercih edilen modeller arasında yer almaktadır. Emniyetli bir kapı kullanmak istiyorsanız en çok dikkat etmeniz gereken hususlardan birisi de kilitleme kademeleri ve sistemleridir. Güvenli kapı sistemleri genellikle çok kademeli şekilde kilitlenebilme özelliğine sahiptir. Kilit sistemlerinin yanı sıra kapılarınızın çerçeve kısmı da güvenli ve sağlam şekilde üretilmelidir. Kapılarınızın güvenli olmasını etkileyen bir diğer faktör ise kullanılan malzemelerin kalınlığı ve kalitesidir. Yapısı gereği çelik materyali dış etkilere karşı oldukça dayanıklıdır. Bu da çelik kapı güvenliği ve tercih edilebilirliğini artırmaktadır. Yüksek kaliteli çelikten üretilen kapılar delmeye ve dış etkilere karşı dayanıklı olmasının yanı sıra ağırlıkları da bir hayli yüksek olmalıdır. Evinizin ölçülerine uygun olarak tercih edeceğiniz en güvenli çelik kapı ağır, kaliteli çerçevelere sahip, yüksek güvenlikli kilit sistemi olan ve kaliteli malzemeden üretilen bir kapı olmalıdır. Buna ek olarak yüksek sıcaklıklara ve basınçlara karşı dayanıklı olması da güvenli kapıların özellikleri arasındadır.

Kameralı Dürbünde Tüm Gün Kapıma Gelenleri Kayıt Altına Alır mı?

Kameralı dürbün son zamanlarda sıkça tercih edilen güvenlik elemanlarından biridir. Dışarıyı görebileceğiniz ve evinize gelen insanları kapıyı açmadan tanıyabilmeniz için oldukça kullanışlı olan kameralı kapı dürbünü güvenliğinizi sağlama konusunda son derece başarılı ürünlerdir. Kameralı dürbüne çevirdiğiniz kapınızı daha geniş ekrana yansıtarak gelen kişileri büyük ekranda görebilir ve tanımadığınız insanlara karşı temkinli olabilirsiniz. Kapınız çalındığı anda ziliniz otomatik olarak kamerayı ekrana belirli süreliğine yansıtmaktadır. Bu sayede kapı çalar çalmaz gelen kişileri görebilirsiniz. Buna ek olarak siz evde yokken de kameranız zil çaldığı anda gelen kişileri kayıt altına almaktadır. Bu sayede siz yokken evinize kimlerin geldiğini bilebilirsiniz. Kameralı dürbün akşamları veya karanlıkta da kapınızı çalan kişinin kim olduğunu göstermektedir. Kızıl ötesi özelliği sayesinde ışıksız ortamlarda da kayıt alınabilmesini sağlamaktadır. Kameraya alınan görüntülerin daha geniş LCD ekrana yansıtılması sayesinde çocuklarınız da gelen kişileri kolayca görebilmektedir ve bu sayede tanımadıkları kişilere kapıyı açmamaları konusunda daha dikkatli olabilirler.

Çelik Kapının Sağladığı Avantajlar

Kapı seçerken nelere dikkat edilmeli sorusunun yanı sıra çelik malzemeden üretilen kapıların avantajlarını açıklamak gerekmektedir. Güvenli çelik kapı modelleri diğer kapı tiplerine göre daha ekonomik olabilmektedir. Bunun yanı sıra sıcak veya soğuk hava koşullarına karşı da oldukça dayanıklı bir yapı sunmaktadırlar. Dış çerçeveleri evinizin ölçülerine uygun ve kaliteli olduğu takdirde hava yalıtımını çok başarılı şekilde gerçekleştirmektedirler. Bu sayede evinizin havası dışarıyla kolay kolay sirküle olmaz ve bu da enerji tasarrufu yapabilmenizi sağlar. Çelik tipi kapılar sık periyotlarla bakıma ihtiyaç duymazlar bu nedenle de pratik bir kullanıma sahiptirler. İyi ve kaliteli bir Amerikan kapı seçerken nelere dikkat edilmeli sorusuna diğer bir cevap ise dışarıdan gelen sesleri engelleyici özelliğe sahip olmasıdır. Kapınızın evinizin ölçüsüne tam olarak uygun olması sızıntı olmasını ve rüzgarın içeri girmesini önlemektedir. Bu nedenle doğru ölçülerde ve ihtiyacınıza uygun kapıları tercih etmeniz tavsiye edilmektedir.

İletişim Formu

CAPTCHA