Kapı Değişimi Nasıl Yapılır?

Kapı Değişimi Nasıl Yapılır?

Kapı Değişimi Nasıl Yapılır?

Evlerin genel havasını belirleyen aksesuarlar arasında sayılan kapılar, odaların dekorasyonuna ve tarzına eşlik ediyorlar. Bunların yanı sıra ısı ve ses yalıtımı açısından da büyük görev üstelenen kapılar, görsel açıdan estetik olmalarıyla birlikte sağlamlık, güvenilirlik ve kaliteyi de beraberinde getiriyorlar. Mevcut kapıların yerine yeni kapılar kullanmayı düşünen kişiler için farklı renk ve boyut seçenekleri ile satılan ürünler, ev dekorunda mobilyalar kadar önem taşıyor. Kapı değişimi için gerekli faktörlere dikkat edilen bu yönde yapılan seçimler sonrasında, kapı montajı nasıl yapılır sorusuna yanıt aranıyor.

Kapı Değiştirmenin Gerekliliği ve Önemi

Evlerin belirli alanlarında belli zaman aralıkları değişim yapmak, hanenin enerjini ve havasını değiştirmekle birlikte sizlerin de dinamiğini yükselten bir sonuç ortaya çıkarıyor. Gerek iç gerek dış kapı değişimi de bu anlamda farklılık yaratmak için yapılabiliyor. Evlere dekoratif anlamda katkıda bulunan bu değişim ve montajlar, kişisel dokunuşlarla da gerçekleştirilebiliyor. Belirli teknikler ve adımlar doğrultusunda kolaylıkla yapılabilen kapı montaj işlemi, kapıların anahtar şekline ve kasalarına göre de değişkenlik gösteriyor. Kapı stiline karar verme ve kapı çerçevelerinin sıvalar için uygun olup olmadığına dikkat etme aşaması ile kapı değiştirme girişiminde bulunabiliyor. Dekorasyona uygun bir şekilde seçilen kapıyı yerleştirilecek alandaki kapının sökülmesi gerekiyor. Eğer yeni kapı ile uyumlu olacaksa kasanın yerinde kalmasında bir sıkıntı yaşanmıyor.

Kapı Değişimi Nasıl Yapılıyor?

Yeni kapıyı kasa önüne koyup ölçüsünü almak gerekiyor. Yapılan bu gözlemleme ile fazla olan alanlar varsa o kısımların işaretlenmesi işlem esnasında kolaylık yaşanmasına yardımcı oluyor. Fazla kısımlar alındıktan sonra, eğer yeni bir kasa seçimi de yapıldıysa kasayı duvara oturtmak gerekiyor. Elektrikli tornavida yardımı ile takılan menteşelerden sonra, kapı ile tam denk gelebilmesi açısından ölçü almak avantaj sağlayabiliyor. Takoz ile kapı alt kısımdan sıkıştırılarak sabitleniyor ve menteşeler takılıp, ölçü alınıyor. Sonrasında kapı kasaya vidalanıyor. Vidaların çıkmaması için de kapı veya kasa ile aynı hizada, aynı yüzeyde olması daha doğru oluyor. Eğer eski kasaya yeni kapı takıldıysa uyum içerisinde kullanmak üzere boyama işlemi yapılabiliyor. Kasaya uyumlu olmanın yanı sıra duvara veya mevcut ev dekoruna uygun renklerde de bir işlem uygulanabiliyor. Ekonomik açıdan daha avantajlı olan bu durum ile kapı değişimi fiyatı bütçe olarak uygunluk gösteriyor.

Kapı Değiştirme İşleminin Nedenleri?

Evlerin kapılarının değişimini ve montaj işlemini yapmanın temelinde birden fazla neden yatıyor. Bu nedenler doğrultusunda ilgili aşamalar ve teknik detaylardan yola çıkarak iç kapı montajı başta olmak üzere, evin ana giriş kapısının da montajı yapılabiliyor. Kapı stiline karar verme, hazırlık yapma, ölçme, inceltme, yerleştirme ve boyama gibi işlemleri yeterli düzeyde yaptıktan sonra birçok avantaj ve yenilik de elde edilmiş oluyor. Öncelikle kapı değiştirmenin temel nedeni, daha dayanıklı ve güvenlik açısından yüksek koruma sağlayan bir yapıya ihtiyaç duyulması oluyor. Çelik kapı montajı ile karşılanan bu ihtiyaç, evi dış dünyadan ayıran yapının dayanıklılığını ve güvenilirliğini ortaya çıkıyor. Nedenlerden bir diğeri ise estetik görüntü ve evin mevcut dekoruna daha uyumlu bir işlem gerçekleştirmek. Karar verilen model istenen renkte olmasa dahi boyama işlemi yaparak, evin dekorasyonuna uygun bir kapı ile estetikliği yakalamak mümkün oluyor. Bunun yanı sıra kaliteli bir kapıya sahip olmak üzere yapılan montaj da sıkça tercih edilen bir yol oluyor. Tüm bu hususlar çerçevesinde, ihtiyaç duyulan tek bir maddeye bağlı kalarak da kapı değiştirme işlemi rahatlıkla yapılabiliyor.

İletişim Formu

CAPTCHA