Kilit ya da Silindir Hangi Durumlarda Değiştirilir?

Kilit ya da Silindir Hangi Durumlarda Değiştirilir?

Kilit ya da Silindir Hangi Durumlarda Değiştirilir?

Yaşam alanlarımızın en başta gelen güvenlik etkeni çelik kapılardır. Gelişen teknolojinin beraberinde getirdiği güvenlik konusundaki yenilikler sayesinde, çelik kapılar sürekli bir değişim içerisindedir. Bu yeniliklerin gerçekleştiği çelik kapı parçalarından biri de kilit göbekleridir. Yaşadığınız veya yaşayacağınızı düşündüğünüz sorunlar karşısında, Kale Kilit silindir (göbeği) değiştirme işlemini gerçekleştirerek bütün olumsuzlukların önüne geçebilirsiniz.

Kullanıcı Kaynaklı Kale Kilit Değişimleri

Birçok sebepten dolayı kapı kilidi veya silindiri değiştirilmektedir. Yaşanan değişimlerin ana sebeplerinden birisi kullanıcı kaynaklı durumlar ve tercihlerdir. Kullanıcının mevcut kilidine ait anahtarını kaybetmesi veya çalındığından şüphelenmesi durumunda kesinlikle kilit silindir (göbeği) değiştirme işlemi gerçekleştirilmektedir. Ev veya iş yeri fark etmeksizin içinde bulunduğunuz yaşam alanınızda, yaşanabilecek herhangi bir güvenlik zafiyetinin önüne geçmek adına bu aksiyonu almanız gerekir. Kullanıcıların kilit değişim işlemi tercih etmelerine neden olan bir başka durum ise, güvenlik seviyesini mevcut durumdan daha yukarıya çıkarmak istemeleridir. Güvenlik seviyelerini maksimum düzeye çıkartmak isteyen kullanıcılar, kilit değiştirme işlemini gerçekleştirerek, Kale markasının geliştirdiği X10 Akıllı Kilit Sistemi’ni tercih edebilirler. Bu sayede uzaktan kumanda ile kapı açma gibi teknolojiyle güvenliğin birleşimi olan yeniliklerden yararlanabilirsiniz.

Dış Etkenlerden Kaynaklı Kale Kilit Değişimleri

Kilit değişimlerinde en çok dikkat edilmesi gereken etkenlerden bir diğeri de dış etken kaynaklı değişimlerdir. Bunlar şüphesiz güvenliği doğrudan etkileyen unsurlardır. Yeni bir eve taşındığınızda, tüm o eğlenceli ve heves dolu anlarınıza güvenlik dolayısıyla ket vurmak istemezsiniz. Sizden önce orada yaşamış kişilerin mevcut kilide ait anahtardan kaç tane çoğaltıp, o anahtarların kimlerde olduğunu bilemeyeceğiniz için kesinlikle kilit silindir (göbek) değiştirme işlemi uygulanmalıdır. Bu sayede size ait anahtarlarınızla, yeni evinizde güvenli ve huzur dolu anlar yaşayabilirsiniz. Bunun haricinde art niyetli kişiler tarafından maruz kalınan hırsızlık olaylarından sonra da işlevini kaybedip kullanılamaz hale gelen kapı silindiri yenilenmelidir. Böyle durumlarda galvaniz kaplamalı çelikten gövdeye sahip, Kale markalı yüksek güvenlikli silindirleri tercih edebilirsiniz.

Ürün Kaynaklı Kale Kilit Değişimleri

Devamlı bir çalışma halinde olan kapı kilitlerinde kullanılmaya bağlı bazı değişim gerektiren durumlar görülebilmektedir. Ancak yapılan testler ve alınmaya hak kazanılan çeşitli uluslararası geçerliliğe sahip sertifikalar sayesinde, Kale Kilit değiştirme sıklığı mümkün olduğunca asgari düzeylerde tutulmaktadır. Kimi zaman kullanım şekline bağlı olarak kimi zaman da kullanım süresine bağlı olarak meydana gelen bu aşınma durumları sonucunda ürün tamamen işlevini kaybedebilir. Böyle durumlarda Kale markalı silindirli kapı kilidi tercih ederek hem kullanım ömrü uzun bir ürüne hem de daha güvenlikli bir kapıya sahip olursunuz. Bununla beraber bazı durumlarda kapı kilit silindiri eskimeye bağlı olarak zor kilitlenip zor açılma, ses çıkarma gibi durumlarla konforunuzu olumsuz yönde etkileyebilir. Bu şekilde bir sorunla karşılaşmamak için Kale markalı ürünleri tercih edebilirsiniz.

Kale Yüksek Güvenlikli Kapı Silindiri Değişimi

Kale yüksek güvenlikli kapı silindirlerinin, alt kısımlarında bulunan kırılmaya karşı dayanıklı ve paslanmaz çeliğe sahip bir yapısı vardır. Hırsızlık amacıyla hareket eden kişiler bu özellikler sebebiyle kilit barelini kıramaz ve çelik kapı silindir parçasına ulaşamaz. Bununla beraber gövdesinde ve tüpte bulunan çelik pimler sebebiyle delinme gibi durumlara karşı da dayanıklılık sağlanmış olur. İsterseniz sizler de kısa bir süre içerisinde kendi başınıza kapı silindirini değiştirebilirsiniz. Çelik kapı silindir rozeti üzerinde bulunan vidalar sökülerek içerisindeki parçası çıkarılır. Daha sonra yan taraftaki bareli tutan vidalar çıkarılır. Vidalar çıktıktan sonra anahtarın üzerindeki duruşuna (çapraz) dikkat edilerek bareli çekerek çıkarabilirsiniz. Yeni silindiri takıp aynı adımları izleyerek işlemi tamamlayabilirsiniz.  Siz de güvenliğiniz konusunda Kale markalı ürünleri tercih etmek istiyorsanız sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

İletişim Formu

CAPTCHA