Lake Kapı Nedir & Nasıl Anlaşılır?

Lake Kapı Nedir & Nasıl Anlaşılır?

Lake kapı, üzerine desen uygulanabilen ve yüzeyi boyanabilen MDF kapı modelidir. Mobilya kapı olarak da bilinen lake kapılar, öncelikle CNC makinelerinde modellenip ardından cila alanlarında son halini alır. Bu kapı modelleri isteğe göre farklı renklerle boyamaya uygundur. Darbelere karşı hassas olan ve özenli bir temizlik gerektiren lake kapılar iç mekanlarda kullanıma elverişlidir.

Lake kapı; çok çeşitli opsiyonlarla sunulması, pürüzsüz ve şık bir yüzeye sahip olması, oldukça zengin model seçenekleri bulunması ile en sık tercih edilen iç kapı modelleri arasında öne çıkar. Gelişen teknoloji ile birlikte yeni bir boyut kazandırılan bu kapılar yaşam alanlarının dekoratif görünümünü tamamlar.

Lake Kapı Özellikleri

Lake kaplamakapı modelleri sahip oldukları özellikler sayesinde avantajlı kullanım elde edilmesini mümkün kılar. Bu kapıların özellikleri ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Kaliteli bir menteşe aksamı ile desteklenen lake kapılar genellikle 6 mm’lik ölçüye sahip olan MDF yüzeylerden oluşur. Üretim aşamasında kapı kanadı kasası için seren olarak bilinen ağaçlardan iskelet oluşturulur. İskelet içerisi ise petek kartonlarla döşenerek dayanıklı bir form kazandırılır. Son aşamada ise MDF plakalar önlü arkalı olarak presleme yöntemi ile yapıştırılır.
  • Cilalı olan kapı modeli hem camlı hem de camsız olarak kullanıma sunulabilir.
  • Lake kapılara en az 2-3 kat cilalama yapılır.
  • Kalitesinin artırılması için kapı kolları ve menteşe aksamında oksitlenmeye karşı yüksek direnç gösterebilen materyaller tercih edilir.
  • Aynı segmentte yer alan diğer kapılara kıyasla daha dekoratif ve zarif görünüme sahip oldukları için fiyat açısından da yüksek olabilir.
  • Su ile etkileşime girmedikleri sürece ilk günkü formunu uzun süre korumaları bu kapıları iç mekanlarda kullanıma elverişli hale getirir.
  • Özel istek üzerine tasarlanabilmeleri sayesinde her zevke uygun desen ve model kullanılabilir.
  • İç kısmında kullanılan malzeme ve yüzeyde tercih edilen boya ile kaliteli bir yapı kazandırılan bu kapıların en belirgin özellikleri arasında üzerinde çok çeşitli desenlerin uygulanabiliyor olması yer alır.

Lake Kapı Nasıl Temizlenir?

Hassas bir yapıya sahip olmasına rağmen pürüzsüz yüzeyleri lake kapıların temizlik sürecini kolaylaştırır. Deforme ihtimalini minimize etmek için lekelerin ovmadan çıkarılması gerekir. Kimyasal madde ile temizlemeye uygun olmayan bu kapılardaki lekeleri çıkarmak için daha çok doğal ürünlerin tercih edilmesi tavsiye edilir. Kapı yüzeyi boyalı ve cilalı olduğu için uygun temizlik prosedürünün uygulanmaması yüzeyde izler oluşmasına sebep olabilir.

Lake kapıları temiz bir görünüme kavuşturmak için nemli bir bez ile silmek ve ardından kurulamak yeterli olabilir. Çıkarmakta zorlandığınız daha derin lekeler var ise temizlik suyunun içine bir miktar renksiz sirke eklemek sorununuza pratik bir çözüm getirebilir. 2-3 ayda bir silinerek temizlenebilen bu kapılar temizlik sonrası hijyenik görünümü uzun süre koruması ve toz tutması ile avantaj sağlar.

Lake Kapı Nasıl Anlaşılır?

Yaşam alanlarınızda tercih edeceğiniz lake kapının kalitesini anlayabilmek için dikkat edilmesi gereken birkaç nokta bulunur. Siz de “Lake kapı nasıl anlaşılır?” sorusunun yanıtını arıyorsanız şu maddelere göz atabilirsiniz.

  • Lake aslında kapının üzerine uygulanan cilaya verilen isimdir ve kaliteli bir lake kapının en az 3 kat cila katmanı bulunması gerekir. Bu sayede hem daha dayanıklı hale gelirler hem de cila katmanı temizliğin kolay olmasını sağlar.
  • Lake kapılar pürüzsüz bir görünüme sahiptir. Dolayısıyla kapı yüzeyine elinizi sürdüğünüzde pürüzsüzlüğü hissetmiyorsanız kapının orijinal lake olmadığını düşünebilirsiniz.
  • Orijinal lake kapıların buhar ve nem gibi dış faktörlerden etkilenme ihtimali düşüktür. Aynı zamanda temizlikleri kolay bir şekilde yapılabilir. Nemli bir bezle sildiğinizde leke kapıdan çıkmıyorsa o kapının lake olmama ihtimali oldukça yüksektir. Çünkü lake kapılar cilalı olduğu için toz ve kir tutmaz.
  • Lake, parlak göründüğü için mat bir kapı gördüğünüz zaman o kapının lake olmadığını tahmin edebilirsiniz.

Lake Kapı Çizikleri Nasıl Giderilir?

Lake kapıların yenilenebilir forma sahip olmaları daha pratik kullanım elde edilmesini sağlar. Aynı zamanda yenileme işlemi kapının kullanım ömrünü de uzatır. Lake kapılarda çizik gibi deformasyon meydana gelmesi durumunda zımpara, astar ya da ihtiyaca göre boya uygulaması yapılabilir. Yüzeyde oluşan çizikler derin ise önce astar ile doldurulup ardından da boya uygulaması yapılarak tekrar yeni görünümüne kavuşturulabilir. Sahip olduğunuz lake kapının üretimi üzerinden 10 yıl kadar uzun bir süre geçmiş olsa dahi bu işlemler sayesinde ilk günkü formuna kavuşturulması mümkün olur. 

Siz de lüks lake kapı modelleri ile ev dekorasyonunuza yeni bir görünüm kazandırabilirsiniz. Kale Kilit kalitesi ile sunulan siyah ve beyaz lake kaplama ürünler sayesinde hem dayanıklı hem de zarif modelleri yaşam alanlarınıza taşıyabilirsiniz.