Master Anahtar Nedir? Master Anahtar Kullanımı Hakkında Her Şey!

Master Anahtar Nedir? Master Anahtar Kullanımı Hakkında Her Şey!

Peki Master Anahtar Nerelerde Kullanılır? Master Anahtar Çeşitleri Nelerdir?

Master anahtar ne demek? sorusu cevaplandırıldığına göre şimdi kullanım alanları hakkında detaylı bir bilgi verilmesi gerekmektedir. Master anahtarlar geniş bir kullanım alanına sahiptir. Genellikle apartman, site, ev, fabrika ofisleri ve orta ölçekli şirketlerde kullanılır. Okul gibi işletmelerde de fazlasıyla tercih edilir, çünkü anahtar fazlalığını önemli ölçüde ortadan kaldırmaktadır. Bu kadar çok kullanım alanına sahip olmasıyla, genel anlamda ne kadar işlevsel bir anahtar türü olduğunu gösterir. Peki ya Master anahtar çeşitleri nelerdir? Ne tür master anahtarlar vardır? Master anahtarların çeşitleri genellikle eşyanın kilidine göre değişkenlik gösterir. Dolap anahtarı, kapı anahtarı, çekmece anahtarı gibi farklılık gösterebilecek çeşitleri bulunur. Ayrıca master anahtarlar kullanacağınız alana göre değişebilir. İhtiyacınız olan anahtar için, öncelikle nerelerde kullanacağınızı belirlemeniz gerekmektedir.

Master Anahtar Nasıl Yapılır?

Öncelikle şunu bilmeliyiz ki tek bir anahtar ile istediğiniz kadar kilit açabilirsiniz. Bu kilitler barel, master anahtarlı asma kilit ve topuz kilidini kapsar. Yani her barel için ayrı anahtar kullanmanıza gerek kalmaz. Master anahtar nasıl yapılır? Master anahtar yapımı konusunda 3 adet madde vardır:

  • Barellerin eski anahtarları atılır. Master yapılan 3 anahtar tüm barelleri açabilir. Genellikle okullarda ve evlerde kullanılır. Her barel için ayrı bir anahtara gerek kalmaz. Bir kişide anahtar olur ve o kişi dilediği kilidi açabilir.
  • Barellerin eski anahtarları kullanılmaya devam edilir. Master yapılan 3 anahtar yine tüm barelleri açabilir. Genellikle otellerde kullanılır çünkü müşteriler kendilerine verilen anahtarlar ile kapıları kilitlerler. Temizlik çalışanları ise kendi anahtarları ile odalara girerler.
  • Genel master sistemi ise daha karmaşık bir işleve sahiptir. Bir yönetici master anahtarı bulunur ve bu anahtar binadaki her kilidi açabilir. Sonra katlara ayrılır. 3. kattaki bir çalışan o kattaki tüm kilitleri açabilir fakat diğer katlardaki kilitleri açma erişimi yoktur. Yani her katın ayrı bir anahtarı bulunur ve sadece o bölümdeki kilitler açılabilir. 

Master Anahtar Malzemeleri ve Fiyatlandırma 

Yukarıda master anahtar nedir sorusu açıklandı. Şimdi ihtiyaç gerektiren malzemeler ve fiyatlandırılması hakkında bilgiler sunmak gerekir. Master anahtar malzemeleri belirli birkaç araçtan oluşur. Öncelikle her kilidi açmaya yarayacak anahtar lazım olmaktadır. Ardından kullanacağınız alana göre değişkenlik gösteren kilitler bulunur. Yukarıda bahsedildiği gibi barel, asma kilit ve topuz kilit olarak farklı çeşitleri vardır. Fiyatlandırma konusunda ise fazlasıyla bütçe dostu bir yöntemdir. Master anahtar fiyatları her bütçeye uygun araçlardır. Çoğu işlemi tek bir anahtar ile halledebileceğiniz için ekstra bir masraf yapmanıza gerek kalmaz. Fazladan anahtar çıkarma gibi bir sorun ortadan kalkar. Anahtarların kaybolması ve bozulması gibi durumlarda yine çok kullanışlı bir yöntem olduğu söylenebilir. Birçok konuda faydası bulunan bu anahtar sistemi, işlerinizi hızlı ve güvenli bir şekilde halletmenizi sağlar.

Ürün Talep Formu

Formu doldurun, biz size ulaşalım.

CAPTCHA