Modern Mimaride Çelik Kapıların Yeri

Modern Mimaride Çelik Kapıların Yeri

Modern Çelik Kapı Modelleri ile Şık Tasarımlar Yaratın

Yaşam alanlarının girişinde bulunan çelik kapı modelleri evin ilk görseli olup, ev tasarımı ile ilgili ipucu veren ilk parçadır. Kapının rengi, malzemesi, kapı üzerinde bulunan oyma gibi dekoratif figürler ev sahibinin estetik algısı hakkında da bilgi verir. Modern çelik kapı modelleri klasik ve modern tasarımların bir arada harmanlanması sonucu başka bir boyut kazanır. Cam ve ahşabın bir arada kullanıldığı tasarım günümüz beklentilerine göre tasarlanırken, ahşap üzerine kare şeklinde oyma gibi tasarlanan modellerdeki halka şeklindeki kapı tokmağı geçmişten esintiler taşır. Çelik kapı aksesuarları arasında yer alan tutma kolları modern tasarımlarda ortadadır. Metal malzemeden üretilen kapı kolları üzerinde yer alan işçilik ve kolun yerleşim şekli kapıya şık bir görüntü katar. Ayrıca bazı kapı modellerinde kapı kolunun yanında kapının diğer alanlarında da asimetrik olarak metal detayların kullanılması modern tarzı en iyi haliyle kapıya taşır. 

Dekorasyonun Bir Parçası Olarak Çelik Kapı 

Geçmişte kapılar daha çok güvenlik amacıyla kullanılırken yeni nesil mimari anlayışı kapılara daha görsel tasarımları taşımıştır. Bunun yanında gelişen teknolojinin güçlü tasarımların kolaylıkla yaratılmasına izin vermesi de kullanıma sunulan her üründe olduğu gibi kapılarda da zevkli detayların ortaya çıkmasını sağlar. Modern dünyada çelik kapı dekorasyon ürünü olarak ahşabın yanında daha çok metal ve cam dikkat çeker. Cam detaylar kapının büyük bir kısmında kullanıldığı gibi yanlarında dekoratif amaçlı olarak da kullanıldığında oldukça şık durur. Bazı dekoratif çelik kapı modellerinin yüzeyine uygulanan çelik profiller çanta, şemsiye gibi malzemelerin asılmasına olanak sağlayacak fonksiyonda tasarlanmıştır. Ortasına mozaik tasarım uygulanan modelde ise taktak kolu ve dürbünün olmaması dikkat çeker. Tasarımda kullanılan aksesuarların paslanmaz çelik olması hem kapının hem de aksesuarların uzun ömürlü olmasını sağlar. Ayrıca ahşap pervazın yanında alüminyum pervaz uygulaması olan modeller de tercih edilen tasarımlar arasında yer alır.

Her Bütçeye Uygun Dekoratif Çelik Kapı Modelleri

Yeşilden maviye, tek renkten eskitme kapı rengine kadar farklı renk ve tasarımlarda kullanma sunulan çelik kapı modelleri her dekorasyona uygun tasarımlarıyla dikkat çeker. Çelik kapı boya renkleri her zevke uygun olarak kullanılmıştır.  Bazı modellerde sadece ahşap kullanılırken bazı modellerde kullanılan yeşil, mavi gibi canlı renkler ürüne ayrı bir görsel zarafet katar. Özel tasarlanmış kapı modellerinin yanında klasik kapı modellerinde de farklı aksesuar detayıyla modernize edilmiş olması dikkat çeker. Eskitme boya uygulanan kapı modellerinde el işçiliğinin de olması ürüne ayrıca değer katar. Modern mimarinin hem tasarım hem de renk olarak çelik kapıları her zevke ve her bütçeye uygun olarak tasarlamış olması müşteri memnuniyetinin sebepleri arasındadır. Kapı fiyatları modele göre değişeceğinden modern çelik kapı modelleri fiyatları hakkında daha detaylı bilgi almak için Kale Çelik Kapı sayfamızı inceleyebilirsiniz.

 

Ürün Talep Formu

Formu doldurun, biz size ulaşalım.

CAPTCHA