Parmak İzli Kilit Sistemi Gerektirecek Kullanım Alanları

Parmak İzli Kilit Sistemi Gerektirecek Kullanım Alanları

Parmak İzi Kilit Sistemi Nasıl Çalışır?

Benzersiz ve kişiye özel bir şifreleme tekniği sunan parmak izi kilit sistemi, kişilerin parmak uçlarında bulunan kabarcıkları ve şekilleri bir algoritmaya dönüştürerek şifreler oluşturması üzerine kuruludur. Bu sistem dahilinde cihaza kaydedilen parmak izleri, şifre algoritması ile karşılaştırılır ve başarılı bir eşleşme sonucunda parmak izi kilit açma gerçekleşir. Yani, parmak izi kilidi nasıl açılır sorusunun cevabı tamamen şifreleme algoritmasına yetki verilen bireylere bağlıdır. Eğer sistem için yetkiniz bulunmuyorsa parmak izi kilidini açmanız mümkün değildir.

Parmak İzi Kilit Sistemi Çeşitleri

Parmak izi kilit sisteminin sahip olduğu şifre algoritmasına göre 3 çeşit parmak izi sistemi bulunur. Bunlar:

  • Ultrasonik Parmak İzi Okuma Sistemi 

Ses dalgaları sayesinde parmak izinin haritasını çıkaran ultrasonik parmak izi okuma sistemi, parmağınızın okunamayacağı durumlarda dahi çalışır. Bu yönüyle oldukça fazla tercih edilen ultrasonik parmak izi okuma sistemi, daha çok parmak izi araba kilidi ve parmak izi kapı kilidi sistemlerinde karşımız çıkar.

  • Optik Parmak İzi Okuma Sistemi

Işık yardımıyla parmak izi haritasının sayısal açıdan görüntüsünü çeken ve kaydeden optik parmak izi okuma sistemi, oldukça tercih edilen güvenlik sistemlerinden biridir. Bu güvenlik sistemi çeşidinde cam kaplı parmak izi kilit ekranı içerisinde yer alan sensör sayesinde parmak izi kayda alınır ve şifrelenir. Optik parmak izi okuma sistemi, parmak izli dolap kilidi sistemlerinde de kullanılır.

  • Kapasitif Parmak İzi Okuma Sistemi

Yüzey ve ses sistemi olmak üzere iki bölümü de kullanılan kapasitif parmak izi okuma sisteminde kilide dokunma kapasitesine göre parmak izinin sayısal değerleri kayda alınır.

Kullanıldığı alanlar doğrultusunda değişiklik gösteren parmak izi kilit sistemleri hem özel verilerin ve belgelerin gizlenmesi adına hem de kişisel alanlarınızın korunması için oldukça korunaklı bir yapı sunar. Bu yönüyle sıklıkla tercih edilen güvenlik sistemleri arasında yer alan parmak izi kilit açma sistemleri, yeni nesil kilit sistemleri arasında ilk sıralarda yer alır.

Parmak İzi Kilit Sistemi Nerelerde Kullanılır?

Pratik yönleri ve konforlu kullanım özellikleri ilk karşımıza çıkan parmak izi kilitler günümüzde birçok farklı alanda kullanılır. Kullanım alanları ve yerlerine bağlı olarak daha çok kapı ve duvar üzerinde bulunan parmak izi kapı kilidi ve parmak izli kilit göbeği; kurum ve kuruluşların ortak alanlarından, kişisel dolaplara, arabalardan, veri ve belge gizliliğine kadar birçok alanda işlev görür. Parmak izli asma kilit ürünü ise bisiklet, dolap, çanta veya kapı gibi alanlarda kullanılabilir. Güvenlik dereceleri oldukça yüksek olan bu kilit sistemleri yetki bağlamında çalışır. Peki, parmak izi okuyucu kilit sistemleri hangi alanlarda kullanılır? İşte parmak izi kilitlerinin en çok kullanıldı alanlar:

  • Profesyonel ve kişisel alanların kapı kilitleri
  • Araba kilitleri
  • Dolap kilitleri
  • Turnike sistemleri
  • Kurum ve kuruluşların personel giriş çıkış kontrolü
  • Emniyet sistemleri
  • Eğitim kurum ve kuruluşları
  • Kamu kurum ve kuruluşları

Söz konusu alanların dışında kişilerin isteğine bağlı olarak daha birçok özel alanda kullanılan parmak izli kilit sistemi, kolay kullanılabilme özelliği ve şifreleme tekniğinin kişiye özel olması açısından oldukça pratik ve korunaklı bir güvenlik sistemi olarak karşınıza çıkar. Günümüzde kullandığımız telefon ve tablet gibi birçok teknolojik alette küçük çaplı bir koruma alanı olan parmak izi kilit sistemleri daha geniş kapsamlı verileri ve alanları korumak amacıyla yaşamamızın her alanına yayılmaktadır. İlerleyen teknoloji ile parmak izi kilit sistemleri yalnızca teknolojik bağlantılar ile değil mekanlar ve eşyalar ile de bağlantı kurmaktadır.

Ürün Talep Formu

Formu doldurun, biz size ulaşalım.

CAPTCHA