Pencere Sistemleri: Kullanışlı ve Güvenlik Odaklı Seçenekler

Pencere Sistemleri: Kullanışlı ve Güvenlik Odaklı Seçenekler

Pencere sistemleri genel olarak evinizin güvenliğini sağlamanıza yardımcı olan ürünlerden oluşur. Ailenizi hırsızlara ve davetsiz misafirlere karşı koruma altına almanızı mümkün hale getirir. Bununla beraber pencere sistemi çeşitleri aynı zamanda camlarınızı daha rahat bir şekilde kullanmanızı sağlamasıyla da dikkatleri üzerinde toplar. Çift kanat, kaldırmalı sürme sistem, cephe sistemleri, çift açılım, devirmeli sürme ya da ispanyoletler sayesinde pencerelerinizin işlevselliğini artırabilir, günlük hayatınıza fonksiyonellik katabilirsiniz. Bazı modeller daha büyük pencereler için tasarlanırken bazıları küçük alanların işlevselliğini artırmaya odaklıdır. Pek çok türü olan pencere kilit sistemleri arasından sizin için uygun olanı bulabilir, ihtiyaçlarınızı kısa süre içinde giderebilirsiniz.

Pencere Kilidi Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Pencere kilidi çeşitleri arasından tercihte bulunurken bazı kriterleri göz önünde bulundurmanız önem kazanır. Nasıl seçim yapabileceğiniz hakkında bilgi almak istiyorsanız aşağıdaki maddelere göz atabilirsiniz.

  • Pencere sistemi kurmadan önce camlarınızın yapısını göz önünde bulundurmanız gerekir. Örneğin, büyük bir cam için bir kilit sistemi kurmak istiyorsanız kaldırma sürme sistemler daha iyi olabilir. Bununla beraber eğer pencerelerinize vasistas özelliği kazandırmak istiyorsanız ispanyolet gibi vasistas makası bağlama fonksiyonuna sahip olan seçenekler arasından seçim yapmanız gerekir.
  • İki fonksiyonlu bir pencere sistemi kurmak istiyorsanız da çift açılım sistemi olarak nitelendirilen ürünler arasından tercihte bulunmayı düşünebilirsiniz. Çift açılım sistemi, genel olarak ilk fonksiyonda pencerenin normal açılıma (yatayda açılım) ikinci fonksiyonda ise havalandırma (vasistas, dikey açılım)sağlayan kilit parçalarıdır. Aynı zamanda çift açılım sistemi, kasa ve kanat elemanlarının montajını pratik bir şekilde yapmanıza yardımcı olur. Modern ve kendine özgü tasarımıyla birçok kişi tarafından tercih edilir.
  • Kilit türleri arasından sizin için uygun olanı seçmeniz gerekir. Örneğin, ek güvenlik önlemleri arıyorsanız kanat kilitleri ya da sürgü içeren modeller arasından seçim yapmayı düşünebilirsiniz.
  • Tasarım da seçim yaparken dikkat etmeniz gereken kriterler arasında bulunur. Her biri farklı görünüme sahip olan modeller, pencerelerinizin havasını değiştirmenize yardımcı olur. Sevdiğiniz tasarımlar arasından seçim yaparak güvenlik sistemlerinizin hem şık hem de işlevsel olmasını sağlayabilirsiniz.

Kaldırmalı, sürgülü ya da cephe pencere kilit mekanizması modelleri arasından sizin için uygun olanı bulabilir, pencerelerinizi istediğiniz gibi kullanışlı ve güvenli hale getirebilirsiniz. 

 

 

Kale Kilit’te Pencere Kilidi Sistemleri

Kale Kilit’te bulunan kapı vepencere sistemlerini incelediğinizde birçok farklı seçenek olduğunu görebilirsiniz. Böylece istediğiniz kullanımı ve fonksiyonelliği sunan sisteme pratik bir şekilde sahip olabilirsiniz. Sistemler hakkında daha detaylı bir şekilde bilgi almak istiyorsanız yazının devamına göz atabilirsiniz.

Kaldırmalı sürme sistemler pencerelerinizin ağırlığına göre iki farklı tipte üretilir. 150 kg ve 300 kg olmak üzere iki farklı tipte üretilen kaldırmalı sürme sistemler, pencerelerinizi daha rahat bir şekilde kullanmanızı sağlar. Geniş pencereler için ideal bir kullanım sunan ürünler, teras, balkon ya da bahçe gibi alanlarda sıklıkla tercih edilir. Görüş alanını kısıtlamadan kaydırmalı sistemi sayesinde pencerelerin kolay bir şekilde açılıp kapanmasını sağlar. Ayrıca havalandırma özelliği sayesinde kilitli durumda olsa bile iç mekanınıza hava girişi olmasına imkân tanır. Böylece evinizin içini her zaman ferah tutmanıza yardımcı olur.

Cephe kilit sistemleri arasında bulunan ağır yük makası da işlevselliğiyle öne çıkar. Kolay bir şekilde monte edilebilmesi sayesinde herkes tarafından rahat bir şekilde kullanılabilir. 50.000 defa açılıp kapanabilme özelliğine sahip olan ağır yük makası, sorunsuz bir şekilde pencerelerinizin güvenliğini artırmanıza yardımcı olur. Nem benzeri koşullardan etkilenmediği için dikkatli bir şekilde kullanıldığında kaliteli bir performans elde edilmesini sağlar.

Devirmeli sürme sistem de işlevselliğiyle öne çıkar. Devirmeli sürme pencere sistemleri de kaldırmalı olanlar gibi açık alanlarda kullanılacak şekilde özel olarak tasarlanır. Bununla beraber mükemmel seviyede ısı ve ses yalıtımı sunmasıyla hava koşullarının dört mevsim zorlu olduğu yerlerde işlevsel hale gelir. Kalabalık bir sokakta ya da caddede oturuyorsanız devirmeli sürme sistemin başarılı ses yalıtım özelliğinden yararlanabilirsiniz. Ayrıca yarı otomatik kontrol edilebilmesi de devirmeli sürme sistemin öne çıkan tarafları arasında bulunur. Kanadın tamamen açılmasına gerek kalmadan istenilen havanın içeri girmesine olanak tanır.

İspanyoletler de sürme sistem ve tek açılım olmak üzere kendi içinde genel olarak iki farklı tipte üretilir. Çelik dişli sistemi sayesinde oldukça sağlam bir yapıya sahiptir. Göbek muhafazası da çelik olan sistem, pencerelerin rahat bir şekilde hareket ettirilebilmesini sağlar. Seçenekler arasından sizin için uygun olanı bulabilir, pencerelerinizin güvenliğini garanti altına alabilirsiniz.

Çift kanat sistemleri hem PVC hem de ahşap pencereler için uygun bir yapıya sahiptir. Conta baskı ayarlama özelliği sayesinde farklı noktalara uygulanabilir bir yapıya sahiptir. Bununla beraber ekstra bir bakıma ihtiyaç duymaması da çift kanat sistemlerinin öne çıkan tarafları arasında bulunur. Kanat ayarlama imkânı sayesinde pencerenizin açıklığını dilediğiniz gibi ayarlayabilir, iç mekanlarınıza istediğiniz miktarda hava girmesini sağlayabilirsiniz.

Çift açılım sistemleri arasında bulunan güvenlikli model ise mantar başlıklı pimlere sahiptir. Conta baskısı ayarlanabilir olduğu için her yere rahatlıkla monte edilebilir. Makasla beraber bütün parçalar pencerenin hem sağa hem de sola doğru açılması için uygundur. Böylece her pencereye kolaylıkla takabilirsiniz. Arka kilitleme özelliği sayesinde ekstra güvenlik sunar.

Kale Kilit’teki pencere sistemleri arasından aradığınız modeli bulabilir, camlarınızın güvenliğini sağlamaya başlayabilirsiniz. Farklı pencerelere uygun olacak şekilde tasarlanan ürünler arasından ihtiyaçlarınızı karşılayacak modele anında erişebilirsiniz.