Pimapen (PVC) Kapı Kilitlenmiyor Diyenlere 5 Öneri!

Pimapen (PVC) Kapı Kilitlenmiyor Diyenlere 5 Öneri!

PVC Nedir? PVC Kapı Kilidi İç Mekanizması 

PVC piyasadaki en iyi yalıtım sağlayan malzemelerden bir tanesidir. PVC kapı kilidi ise gayet basit bir sisteme sahiptir. PVC Kapı kilidi iç mekanizması diğer kapılarla aynı malzemeleri barındırır. Bunlar PVC kapı güvenlik kilidi ve barel’den oluşur. Dayanıklı, uzun ömürlü ve verimli olmasıyla birlikte kullanıcı dostu bir kullanım sağlar. Uygun maliyeti ile fazlasıyla tercih edilir. PVC Kapı folyoları ise ahşap kapıların üzerine deformasyona uğramadan kolaylıkla yapıştırılır. Isı yalıtımı, ses izolasyonu, bütçe dostu olması, bakım maliyetinin düşük olması, darbelere ve aşınmalara karşı dayanıklı olması bu malzemeyi çok işlevsel bir hale dönüştürür. Farklı renk alternatifleri ile evlerinize rahatlıkla uyum sağlayabilir. Pimapen kapı neden kilitlenmiyor? Pimapen kapılar kilit konusunda bazı sorunlara sebebiyet verebilir. Bu konunun detaylandırılması gerekmektedir.

PVC Kapı Nasıl Kilitlenir?

PVC kapı kilidi mekanizması 4 adet menteşe sisteminden oluşur. Bir adet içten takmalı kol, bir adet dıştan takmalı kol, kilitli ispanyolet mekanizması ve barel’den oluşur. Kullanıcılar tarafından pimapen kapı kilidi kilitlenmiyor gibi yorumlar sıklıkla yapılır. PVC kapılar yukarıda bahsedildiği gibi birçok kullanışlı özellikleri barındırsa da bazı sıkıntılara yol açar. Kilitleme problemleri de bunlardan biridir. Pimapen kapı neden kilitlenmiyor? Bu sorun pimapen kapı göbek kilidi ya da kapı kolu ile ilgili olması yüksel ihtimaldir. Pimapen kapılarda kilitleme işlemi öncelikle kapı kolunu yukarı kaldırmakla olur. Kol önce yukarı kaldırılır, ardından anahtar çevrilerek kol kısmını kilitler. Eğer kilitleme işlemi yaparken kolu yukarı tam olarak kaldırmazsanız, kilitleme veya anahtarı çevirme şansınız yoktur. Bu yüzden pimapen kapı kilitleme ile ilgili sorunlar genellikle kolun yukarı kaldırılmamasından kaynaklıdır.

PVC Kapı Sorunları İçin 5 Öneri

Yine kullanıcılar tarafından pimapen kapı kilidi dönmüyor gibi yorumlar yapılır. Bu tarz sorunlar ile karşılaşmamak için pimapen kapı kollarındaki dönme problemlerine karşı sizlere birkaç öneri sunulur. Tabii ki her ne kadar öneriler yapılsa da bakım ve pimapen kapı kilidi tamiri çok önemli bir etkendir. Uzun zaman kullanımdan sonra pimapen kapı kilidi göbeği aşınabilir. Bu yüzden belirli aralıklar ile kontrol edilmesi gerekir.

  1. Yeterince teknik donanıma sahipseniz şarjlı matkap ile kilit karşılıklarını ayarlayabilirsiniz.
  2. Kapınız aşağıya doğru düşük bir şekilde duruyorsa, kapı camını takozlamak gerekir. Kapı ve pencere sistemleri sadece arka kısmında bulunan menteşeler ile hareket edebilir fakat öne sarkmasını engellemez. Sarkmayı engellemek için pencerenin alt menteşe kısmının köşesine ve ön kısım üst köşesine pimapen takozları konulması gerekir. Bu sayede destek alarak kapının ön kısmının aşağıya doğru sarkmasını engeller.
  3. Barelin ileri ve geri hareketlerinden anahtar çevrilmiyorsa sorun iç kısımdaki dilin takılmasıdır. Bu durumda barelin bağlı olduğu vida sökülür ardından bareli yerine iyice yerleştirip vidanın iyice sıkılması gerekmektedir.
  4. Anahtar hiçbir şekilde dönmüyorsa yeni bir barel takılması gerekir.
  5. Kilidi sökmek için kilitli ispanyoletin üstündeki tüm vidalar sökülür, ardından kolun vidaları sökülerek çıkarılır. Daha sonrasında barel çıkarılır. Son olarak da hepsinin, önce ispanyoletten başlayarak takılması gerekir. 

Ürün Talep Formu

Formu doldurun, biz size ulaşalım.

CAPTCHA