PVC Kapı Kilidi İspanyolet Tamiri Hakkında Her Şey!

PVC Kapı Kilidi İspanyolet Tamiri Hakkında Her Şey!

İspanyolet Nedir ve Nasıl Kullanılır?

PVC kapı ispanyolet pencere ve kapıların açılması için üretilmiş en önemli mekanizmalardan biridir. Bu sistem kol, kilit sisteminin bir parçasıdır. Bu parça kolun sağa ya da sola doğru çevrilmesi ile pencere ve kapıların kapanması, açılması ve kilitleme sisteminin devreye girmesi açısından çok önemli bir mekanizmadır. Bu araçlar hem kullanım kolaylığı hem de güvenlik açısından yaşam alanlarınıza çok büyük konfor sağlamaktadır. Bu nedenle bu alanlarda ispanyolet tamiri çok önemlidir.

Kapılarda, pencerelerde ve bazı mobilyalarda kullanılan PVC kapı kilidi ispanyolet sistemi hem ahşap hem de PVC malzeme ile üretilen ürünlerde kilit mekanizması olarak kullanılmaktadır. Bu sistem sayesinde kapı ve pencereler üzerinde bulunan bir kol yardımıyla kolaylıkla açılır.

PVC Kapı Kilitleri Nasıl Tamir Edilir?

Kapı ve pencere kilidiniz bozuksa, bu arızayı kendiniz kolayca tamir edebilirsiniz. Eğer bu arızalar gerçekleştiğinde kapınız veya pencereniz tamamen kapalı değilse ve sorununuz kapıları kapatamamakla ilgiliyse tamiri evde kendi başınıza gerçekleştirmeniz mümkün. İspanyolet kilit tamiri için şu adımları izleyebilirsiniz.

  • Öncelikle yıldız bir tornavida yardımı ile kapı ve pencerelerin ortasında yer alan ispanyolet üzerindeki vidaları çıkarmalısınız. 
  • Daha sonra kapı kollarının altında yer alan vidaları da sökmelisiniz. 
  • Bu vidaları çıkarma işlemini yaparken kapıların orta kısmına yerleştirilmiş mekanizmanın kolayca çıkabilmesi için kapı ve pencerelerinizin hem ön hem de arka kısmında yer alan tüm vidaları çıkarmanız gerekir.
  • Mekanizmayı çıkardıktan sonra içini açmalısınız, içerde bulunan ve özellikle arızaya sebep olan yaylı sistemi kontrol etmelisiniz. 
  • Eğer yaylı sistem yerinden çıkmış ise yayı tekrar yerine takmalı ve bozulan mekanizmayı tamir ettikten sonra ispanyoleti kontrollü bir şekilde kapıya yerleştirmelisiniz. 
  • Son olarak çıkarmış olduğunuz vidaları aynı şekilde eksiksiz olarak üzerine monte etmelisiniz.

İspanyolet Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

PVC kapı ispanyoletialırken özellikle bazı noktalara dikkat etmelisiniz. Bu aksesuarın ölçüleri kapı ve pencerelerin ölçüleri ile doğru orantılı olarak değişir. Örneğin 100 cm boyutundaki ispanyolet kilit küçük ölçekli pencerelerde gerekli olan ihtiyacı karşılamaya yeterlidir. 160 cm ya da 180 cm boyutundaki ürünler ise daha büyük ölçekli pencerelerde kullanılarak ihtiyacı karşılamaktadır.

PVC kapı kilidi ispanyolet kilitleme sisteminin iyi çalışabilmesi için ürünün aksesuarlarının yani ispanyolet laması, ispanyolet karşılığı, vidalar ve kollarının sorunsuz ve eksiksiz olması gerekir. Bu aşamada tek vida ve çift vida seçenekleri ile üretilen ispanyolet karşılığı seçimi çok önemli bir yere sahiptir. İspanyolet mekanizmasının içerisini açıp kontrol ettiğinizde eğer PVC ispanyolet tamiri yapılabilecek durumda değilse ve tamamen bozulmuş ise aynı ölçülerde yeni bir ürün satın alabilirsiniz. Ürünü aldıktan sonra mekanizmayı sökerken ispanyolet tamirinde izlediğiniz adımların aynısını izleyerek mekanizmayı yerine kolaylıkla takabilirsiniz

Ürün Talep Formu

Formu doldurun, biz size ulaşalım.

CAPTCHA