PVC Kapı Menteşesi Nasıl Takılır Bilmek için 4 Tüyo!

PVC Kapı Menteşesi Nasıl Takılır Bilmek için 4 Tüyo

PVC Kapı Menteşesi Takılırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

PVC Kapı menteşesi takılırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta seçilen malzemedir. PVC kapı menteşe çeşitleri birçok farklı bölüme ayrılır. Üretiminde kullanılan malzemenin, çift taraflı veya tek taraflı olması değişkenlik gösteren özelliklerden bazılarıdır. Kapı Menteşeleri alüminyum, krom, çelik veya pirinç kaplama gibi farklı malzemelerden oluşur. Alüminyum ve krom, çeliğe göre daha uygun fiyatlıdır. Fakat çelik menteşeler, kullanım ömrü ve dayanıklılığı ile kullanıcılara daha güvenli bir deneyim yaşatır. Bir diğer dikkat edilmesi gereken kural ise cam ve ahşap kapıların menteşelerinin farklı olmasıdır. Cam kapılarda özel silikonlar kullanılır. Bu yüzden alırken dikkatli bir şekilde araştırılması gerekmektedir. Son olarak menteşelerin dik olarak monte edilmesi gerekmektedir. Eğer eğimli bir şekilde monte edilirse kapının açılıp kapanmasını zorlaştırır. Bu durum menteşenin ömrünü kısaltır. Peki PVC kapı menteşesi nasıl sökülür? PVC kapı menteşesi sökmek ve takmak için 4 aşama vardır. Bu işlemler için de bazı aletler gerekmektedir.

PVC Kapı Menteşesi Montajı için 4 Aşama

PVC Kapı menteşe montajı adım adım ilerlendiği takdirde oldukça kolay bir işlemdir.  PVC kapı menteşesi nasıl değiştirilir? Çok az teknik becerilere sahipseniz tek başınıza rahatlıkla yapabilirsiniz. Bu konuda uygulanması gereken 4 aşama vardır. Öncelikle bu işlemler sırasında bizlere yardımcı olacak birkaç alet vardır. Bunlar tornavida, seçtiğiniz menteşe, vida ve su terazisidir. Şimdi sizler için, Pimapen kapı menteşesi nasıl çıkartılır? sorusunu cevaplandırıyoruz.

  1. İlk olarak eski menteşeyi sökerken kapının devrilmemesi adına bir takoz bulmanız gerekmektedir. 
  2. İkinci olarak menteşelerin dik bir şekilde durması gerekmektedir. Bu yüzden ayarlamaların iyi yapılması gerekir. 
  3. Ardından önce üst menteşe çıkarılıp yenisi monte edilir sonra bu işlem alt menteşe için yapılır. Bunun sebebi yine herhangi bir denge kaybını önlemektir. 
  4. Son olarak menteşeler çıktıktan sonra zımpara ile pürüzleri düzenlemek gerekir. 

Peki PVC balkon kapı menteşesi nasıl takılır? Bu sorunun cevabı ise normal kapılar ile aynıdır. Sadece kapıya uygun menteşe seçtiğinizden emin olmanız gerekir. 

PVC Kapı Menteşe Ayarının Nasıl Yapılması Gerekir?

PVC Kapı menteşe ayarı nasıl yapılır? Kapı menteşe ayarlaması yapılırken birkaç dikkat edilmesi gereken nokta vardır. Menteşe 2 parçaya sahiptir. Menteşelerden biri kapıya diğer parçası ise çerçevesine takılır. Üst kısma takılan menteşede herhangi bir boşluk ayarı yapılmaz fakat alt taraftaki menteşede 1,5 santimetre boşluk bırakılması gerekmektedir. Fazla boşluk bırakılması takdirinde istenmeyen toz gibi maddeler girebilir. PVC kapı menteşesi nasıl takılır? Kapının altına takılan menteşe 15-20 santimetre yukarıda olması gerekmektedir. Bırakılması gereken boşluklar ve yükseklikler bu şekilde ayarlandığı takdirde herhangi bir problem yaşatmaz. Tabii ki menteşenin düz olmasına dikkat edilmesi gerekir. Yoksa yukarıda bahsedildiği gibi açılıp kapanma konusunda sıkıntılar yaşanabilir.

Ürün Talep Formu

Formu doldurun, biz size ulaşalım.

CAPTCHA