Sürgülü Kapı Kilidinin Öne Çıktığı 5 Alan

Sürgülü Kapı Kilidinin Öne Çıktığı 5 Alan

Sürgülü Kapı Kilidi Modellerinin Farklılıkları

Sürgülü kapı kilidi hem oldukça kolay kullanımı hem de zahmetsiz olması ile pek çok kişinin tercih etme sebeplerinin başında gelmektedir. Özellikle sürgülü kapı kilidi denildiğinde iki farklı ürün ile karşılaşmak mümkündür.  Bunlardan ilki zincirli ya da tahta modelleri olan sürgü sistemi içeren kilit mekanizmalarıdır. Bir diğeri ise sürgülü kapılar için özel olarak tasarlanmış olan sürgülü kapı kilitleridir. Sürgülü kapı kilitleri, sürgülü kapı mekanizmasına özel olarak tasarlanmış olan ürünlerdir. Özellikle sürgülü kapı kilitlerinin de birden fazla modeli bulunmaktadır. Bunlardan ilki gömme modellerdir. Gömme modeller tamamen sürgülü kapının içinde kalması ve dışarıdan hiçbir şekilde gözükmemesi ile estetik olarak da oldukça şık ve kullanışlı olurken aynı zamanda sistemi bakımından içerdiği sağlam kilitleri ile de özellikle dış alanlarda kullanılan sürgülü kapıların tam koruma sağlamasına yardımcı olmaktadır. Aynı biçimde kancalı modellerde bulunur. Kancalı modellerde son derece güvenlikli olurken tek değişen tarafı küçük silindirler yerine kancaların bulunmasıdır. 

Doğru Sürgülü Kapı Kilidi Kullanımı 

Özellikle sürgülü kapıların kullanım alanları oldukça geniştir. Bahçeli evlerin bahçe kapılarında kullanılabildiği gibi aynı zamanda iç odaların da kapılarında sürgülü kapı modelleri kullanılmaktadır. Bunun en büyük nedeni ise hem kullanımının kolay olması hem de alandan tasarruf etmektedir. Özellikle standart kapılar açılma ve kapanma alanları olması nedeniyle kapı arkası alanların kullanılmamasına neden olmaktadır. Bu nedenle özellikle kapı arkasında kalan alanların ölmemesini isteyenler için en ideal tercihlerden biri sürgülü kapılar olmaktadır. Ancak sürgülü kapıların standart kapılardan ayrılan en önemli özelliği kilit sistemleridir. Kullanımı oldukça kolay olan sürgülü kapı kilitleri son derece kolay kurulumu ile de hemen her kesimden kişinin beğenisini kazanmaktadır.

Sürgü Kapı Kilidinde Dikkat Edilmesi Gereken 3 Nokta

Sürgü kapı kilidi denildiğinde hemen her ürünün ve markanın birbirinden farklı modelleri gelmektedir. Ancak bu denli fazla çeşitliliğin olması her zaman olumlu sonuçlar vermemektedir. Bunun nedeni ise bu kadar fazla modelin olmasının kullanıcılar için doğru ürünü seçmeyi zorlaştırmasıdır. Genellikle bütün kullanıcıların ilk isteği yeterli güvenlikte olmasıdır. Bu noktada kullanıcıların ilk düşünmesi gereken sürgülü kapının el ile yani manuel kilitli olması mı, yoksa otomatik kilitli olmasını mı tercih edeceğidir. İki alternatif de oldukça kolay kullanım sağlamasına rağmen hemen her ev için uygun olmayabilmektedir. İkinci önemli nokta ise emniyet kilidi tercihidir. Her ürün içerisinde emniyet kilidini bulundurmamaktadır. Dilediğiniz mekâna ve kullanım alanına uygun olarak içeriğinde emniyet kilidi olan ürünler seçilmelidir. Üçüncü önemli nokta ise kapı kilitlerinizin sistematiği olacaktır. Çünkü sürgülü kapı kilitlerinde merkezi ve yarı merkezi olmak üzere iki farklı kilit sistematiği bulunuyor

Ürün Talep Formu

Formu doldurun, biz size ulaşalım.

CAPTCHA