Suya Dayanıklı ve Uzun Ömürlü Banyo Tuvalet Kapısı Nasıl Olmalı?

Suya Dayanıklı ve Uzun Ömürlü Banyo Tuvalet Kapısı Nasıl Olmalı?

Neden Banyo Kapısı Suya Dayanıklı Olmalı?

Tuvalet ve banyo, sürekli su ile temas hâlinde olan alanlardır. Ayrıca neme de maruz kalır. Bu nedenle bu yerlerde kullanılan kapıların suya ve neme dayanıklı olması gerekir. Su ve nem, yapı malzemelerini yıpratan iki önemli unsurdur. Bu nedenle bu alanlara seçilen kapının suya dayanıklı olması gerekir. Örneğin demir bir kapı tercih edilirse zaman içinde kapıda paslanma görülebilir.  Bu da hem sağlık açısından hem de malzemenin dayanıklı olmaması açısından uygunluk göstermez. Ahşap bir kapı ise su ve nemin etkisiyle çabucak yıpranarak su çeker ve kabarır. İşte, banyo ve tuvalet kapısı için öneriler…

  • Suya dayanıklı ve kolayca temizlenebilen yapıya sahip olduğu için pvc kapı tercih edebilirsiniz. Pvc kapılar, plastik malzemeden oluşur. Buzlu cam kısmı da vardır ve kolay kilitlenir. Bu kapıların menteşeleri ile kapı kolu da plastiktir. Bu nedenle suya dayanıklı banyo kapısı denilince akla ilk pvc kapılar gelir. Su, nem gibi faktörlerden etkilenmediği gibi alabileceği darbelere karşı da dayanıklıdır. Uzun yıllar boyunca kullanılsa da aşınma veya renk değişimine pek rastlanmaz. Sudan etkilenmeyen banyo kapısı arayanlara pvc kapılar sıklıkla önerilir.
  • Banyoda olduğu gibi su geçirmez tuvalet kapısı daönemlidir. Çünkü su, tuvalette de sıklıkla kullanılır. Nem ile teması fazla olan bu alanlarda da pvc kapı, tuvalet için ideal bir seçim olur. Pvc kapının hammaddesi plastik olduğundan suya oldukça dayanıklıdır.  Uzun yıllar boyunca kullanılmasına rağmen aşınma veya yıpranmalara rastlamak zordur. Plastik, şişme yapmaz bu sayede de tuvaletlerde tercih edilir. Aynı zamanda bu kapıları temizlemek kolaydır. Birbirinden farklı temizlik malzemesi kullansanız da kapınız hasar almaz.

Banyo ve Tuvalet Kapısı Modelleri

Banyo için yapı malzemesi önem taşır.  Su ve nemle iç içe olan bir alan olması, banyo kapısı modelleri için asıl belirleyen unsur olmuştur.  “Banyo kapısı için hangi modeller tercih edilebilir?” sorusunu sizler için yanıtladık:

  1. PVC kapılar, nem ve paslanmaya dayanıklıdır. Bu nedenle sıkça tercih edilir.
  2. Ahşap kaplama kapılar, dekoratif olduğu için daha çok kullanılır. Ayrıca nefes alabilen malzemeden oluşur. Bu da diğer tercih nedenidir.
  3. Sunta kapılar, ince ahşap levhaların kesilerek preslenmesi ile oluşur. Dekoratif ve hafif bir malzeme olması nedeni ile tercih edilebilir.
  4. Laminant kapılar, ahşap temelli bir yapıdır. Dekoratiftir ve ekonomik bir üründür. 

Mümkün olduğunca uzun ömürlü ve su geçirmez tuvalet kapısı edinmek istiyorsanız yukarıda alternatifli olarak sunulan banyo - tuvalet kapısı modellerini göz önünde bulundurabilir ve kendi önceliklerinize göre dekoratif ve dayanıklı ürünler arasından tercihlerinizi yapabilirsiniz.

Ürün Talep Formu

Formu doldurun, biz size ulaşalım.

CAPTCHA