Kale Kilit Farkı ile En İyi İç Kapı Modelleri!

Kale Kilit Farkı ile En İyi İç Kapı Modelleri!

İç kapılar dairenizin veya ofisinizin içerisinde odalar arasında geçişte kullanılır. İç kapı ahşap, demir, alüminyum gibi malzemelerden üretilir ve farklı tasarımlara sahiptir. Kapı seçimi yaparken kullanacağınız mekana uygun iç kapı tasarımlarını tercih ederek, bütünlük elde edebilirsiniz. Evinizin dizaynına uygun bir kapının yanı sıra, dayanıklılık ve kullanışlılık da dikkate alınması gereken özelliklerdendir. Bu nedenle iç kapı tercih ederken sadece kanadın değil, kapının çalışmasını sağlayan diğer bölümlerinin sağlamlığını da göz önünde bulundurmak gerekir. 

İç kapılar odaları birbirinden ayırmanın yanı sıra, güvenlik ve yalıtım için de kullanılır. Gizli kalması gereken bir bölümü kapatıp açmanıza olanak tanır. Ayrıca kapının ses ve ısı yalıtımı özellikleri de hem ofiste hem de evde etkili sonuçlar verir. Örneğin, ofisinizde daha rahat çalışabilmek ve diğer bölümlerden gelebilecek gürültü ihtimaline karşı kapınızın ses yalıtımına sahip olması önemlidir. 

En İyi İç Kapı Modelleri

Evlerde odaların sayısına göre birçok iç kapı bulunur. Ofislerde ise bu sayı daha az olabilir. İç kapı modelleri üretildikleri malzemeye ve kullanılacak mekanlara göre çeşitlilik gösterir. Bunlar:

  • Lake kapı: Renkli ve renksiz üretilen lake malzeme pürüzsüz yapısı sayesinde basit bir ahşabı kaliteli bir kapıya dönüştürebilir. İç mekanlarda hem odalarda hem banyo ve tuvalette kullanıma uygundur. Talebinize göre çift kanat, camlı ya da camsız bir şekilde üretilir. Lake kapıların pürüzsüz yüzeyleri sayesinde temizliği, bakımı ve montajı kolaydır. Güneş ışınlarına, çizilmeye ve darbelere karşı dayanıklı bir yapıya sahiptir. Uzun süre boyunca sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.
  • Ahşap kaplama kapı: Ahşap yüzeyleri evlerde yer alan mobilyalara uyum sağlayarak mekanınızın dekorasyon stilini destekler. Ahşap kaplamalı modeller ahşabın doğal renginde bırakılır, üzerine sadece cila işlemi uygulanır. Bakımı kolaydır ve güneşe, çizilmelere, darbelere karşı dayanıklı bir yapıdadır. Ticari işletmeniz ya da geniş alanlar için çift kanatlı olarak istediğiniz ölçülerde üretilir.
  • Laminat kapı: Darbelere ve sese karşı son derece dayanıklıdır. Laminat kapılarının kasaları özel bir maddeden üretildiği için yanmaya karşı dayanıklı yapıya sahiptir. Farklı tasarımlarda üretildiği için ev ya da iş yerinizin dizaynına uygun bir laminat kapı tercih edebilirsiniz. Kalabalık alanlarda yaygın olarak tercih edilir. Hem camlı hem camsız seçenekleri bulunur ve kullanım alanları geniştir.
  • PVC kapı: PVC bir plastik yapı malzemesidir ve geri dönüşüm imkanı bulunur. Bu nedenle PVC kapılar daha uygun fiyatlı ve tedariği kolaydır. Uzun ömürlü olan PVC kapı modelleri, farklı renk seçeneklerine sahiptir. Banyo ve tuvaletlerde kullanıma uygundur. İstediğiniz takdirde çift kanatlı olarak tasarlanır. Temizlemesi kolay olan PVC kapı modelleri, aynı zamanda sağlıklı, darbelere ve güneşin olumsuz etkilerine karşı dayanıklıdır. Toz tutmayan ıslak bir bez yardımıyla kolaylıkla temizliğini yapabilirsiniz.
  • Melamin kapı: Bu tip kapıların kendine has ahşap rengi ve deseni olduğu için fazladan boya uygulanmaz. Odalarda ve banyolarda kullanabilirsiniz. Çift kanat halinde de üretimi yapılır. Ses geçirmez, aleve ve darbelere karşı dayanıklı özelliklerine sahip çeşitleri de bulunur.
  • Membran kapı: Boya kullanılmadan üretilen bir diğer kapı modelidir. Bu özelliği sayesinde boyalı modellerde oluşabilecek çizikler oluşmaz ve temizlemesi de kolaydır. MDF üzerindeki membran kaplamasından dolayı membran kapı yüzeyleri çizilme ve darbelere karşı dayanıklıdır. Camlı modelleri de bulunur ve istediğiniz zaman camını değiştirebilirsiniz. PVC membran kapı çeşitlerinde kapı camı üstten geçme olduğundan dolayı kolaylıkla yenileyebilirsiniz.

İç Kapı Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

İç kapı fiyatları kullanılan malzemeye, kapının ölçülerine, çift kanat olup olmamasına, ısı ve darbeye karşı ne kadar korunaklı olmasına göre değişkenlik gösterir. Özel tasarım kapılar da fiyatlara etki edebilir. Eviniz ya da iş yeriniz için en iyi iç kapı seçimini yapmak için şu özelliklere dikkat edebilirsiniz:

  • Kapıyı kullanacağınız mekanın yapısına göre uygun modelleri tercih edin. Mekanda bulunan mobilyalara ve duvar boyasına göre kapı tercih etmeniz ortamın daha uyumlu olmasını sağlar. 
  • Koridorda pencere yoksa ya da daha çok içeriye doğal ışık girmesini istiyorsanız camlı modelleri tercih edebilirsiniz.
  • Kapı önerileri gibi detayları değerlendirirken mutlaka yaşam alanınızın dekorasyon tarzını da göz önüne alın. Eğer eviniz ya da ofisiniz modern mimari tarza sahipse düz ve keskin hatlı, sade modelleri tercih etmeniz daha iyi olabilir. Klasik mimari tarzda ise çıtalı, işlemeli, oymalı modeller arasından tercihinizi kullanabilirsiniz. Bu sayede hem mekana derinlik katabilir, hem de dekorasyon stilinizi tamamlayabilirsiniz.

İç Kapı Fiyatları Ne Kadar?

İç kapının fiyatlandırmaları uzun ömürlü ve dayanıklı olmasına göre değişkenlik gösterir. Kapı tavsiyeleri alırken önemli olan fiyatlandırmadan önce kullanacağınız mekana tasarım olarak uygunluğu ve uzun ömürlü olmasıdır. Aynı zamanda hangi oda için kullanılacak olması da tercih aşamasında önemli bir yere sahiptir. Örneğin, yatak odası için ses yalıtımı olan kapı modellerinden tercih edebilir ya da tuvalet ya da banyo için neme ve ıslaklığa karşı dayanıklı olan PVC yapıdan üretilen kapı modellerine yönelebilirsiniz. Bu nedenle iç kapının uygun fiyatlı olmasının haricinde, kullanılacak mekana uygun ve oluşabilecek olumsuzluklara karşı dayanıklı olması önemlidir. 

Siz de yaşam alanlarınız için iç kapı kilidi seçeneklerine göz atabilirsiniz. Kale Kilit güvencesiyle ihtiyacınız olan ve mekanınıza uygun iç kapı çeşitlerine ulaşabilir, kaliteli modeller arasından tercihinizi hemen yapabilirsiniz.