Ofislerde Güvenlik Nasıl Sağlanır?

Ofislerde Güvenlik Nasıl Sağlanır

Son yıllarda iş yerlerinde artış gösteren hırsızlık gibi durumlar iş yeri güvenliği konusunda çeşitli kaygıları da beraberinde getirir. Zamanın büyük bir bölümünü geçirdiğimiz ofisler özellikle hafta sonları ve tatil dönemlerinde güvenlik açısından riskli yerler haline gelebilmekte. Bu noktada iş güvenliğini sağlama açısından birtakım güvenlik stratejileri geliştirmek şart. İş yerinde yaşanabilecek hırsızlık ve gasp gibi durumlara karşı önlem almanın en pratik yolu ise güvenli kapı kilitlerini tercih etmek. Ofisler için özel olarak geliştirilmiş olan şifreli, kartlı ve manyetik kapı kilitleri sayesinde çalışanlarınıza daha güvenli bir çalışma alanı sunabilir, iş yerinizi dış tehditlere karşı koruma altına alabilirsiniz. Peki, iş yeri güvenliği nasıl sağlanır ve ofis kapı kilidi modelleri nelerdir? Gelin ofis güvenliği konusunda alabileceğiniz önlemlere yakından bakalım.

Ofis Güvenliğine İmkan Tanıyan Ofis Kapı Kilidi Çeşitleri

Ofisleri çeşitli tehditlere karşı korumak ve çalışanların güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirilen güvenlik sistemleri iş yerlerini daha emniyetli hale getirmeye yardım eder. Ofislerde tercih edilen yeni nesil kilit sistemlerini kullanarak iş yeri güvenliğini garanti altına alabilirsiniz. Ofislerde tam güvenlik sağlayan kilit modelleri şu şekildedir:

Şifreli Kapı Kilitleri

Ofislerde iç ve dış kapı güvenliğini gerçekleştiren şifreli kapı kilitleri, şifre yardımıyla kapıların kilitlenmesini sağlar. Mekanik ve dijital olmak üzere iki farklı türde geliştirilen sistemler anahtar gerektirmemesi ile pratik bir kullanıma imza atar. Anahtarı unutma veya kaybetme gibi sorunları ortadan kaldıran şifreli kapı kilitleri son teknoloji sistemler olup özel belirlenen şifrelerle çalışır. Şifreli sistemlerde şifre unutma veya acil durumlarda resetleme ya da alarm gibi özellikler devreye girer. Çelik, cam, PVC ya da ahşap malzemeli kapılara kolayca monte edilen ürünler kullanıcı tarafından belirlenen kodlarla aktive olur ve çeşitli profillere tanımlanarak kolay kullanım özellikleri sergiler. 

Ofislerin yanı sıra site veya otellerde de sıkça tercih edilen şifreli kapı kilidi modellerinin bazıları manyetik aparatlarla bir arada kullanım özelliğine sahiptir. Şifreyi unutma ihtimaline karşı kolaylık sunan manyetik aparatlar sayesinde daha konforlu bir deneyim gerçekleştirilir. Anahtarlığa kolayca takılan aparatlar kapıdaki manyetik alana yaklaştırıldığında kapı kolayca açılır. Özellikle çok sayıda kişinin giriş yaptığı iş yerlerinde manyetik kapı kilitleri tercih edilir. Kapı malzemesine göre farklı şekillerde monte edilen ürünler kullanıcılar için ideal kilitleme performansı sunar.

Manyetik Kapı Kilitleri

İş yerlerini daha güvenli alanlar haline getiren sistemlerden bir diğeri de manyetik kapı kilitleri. Elektrikli özel sistem ve mıknatıs aracılığıyla aktive olan manyetik kapı modelleri çelik, cam veya ahşap gibi farklı malzemeden yapılmış kapılarla uyumludur. Elektrik enerjisi ile çalışan mıknatıslar güçlü bir biçimde yapışarak kapının kilitlenmesini sağlar. 16 ve 24 volt değerinde enerjiyle çalışan ürünler gömme, standart, zemin tipi ve duvar tip gibi değişik özelliklerde sunulur. Manyetik sistemler özellikle acil kullanım ihtiyacı olan alanlarda ve hızlı hareket edilen ortamlarda tercih edilir. Ciddi güç uygulandığında dahi açılmayan manyetik kilitler yangın ve elektrik kesintisi gibi durumlarda otomatik olarak açılma özelliğine sahiptir. Manyetik kapı kilitleri düğme veya kart gibi çeşitli aparatlarla bir arada kullanıma uygun şekilde de tasarlanabilir.

Kartlı Kapı Kilitleri

Ofislerde gizlilik arz eden doküman ve eşyaları korumak için kilit sistemleri son derece önemlidir. Her gün birçok kişinin giriş-çıkış yaptığı iş yeri alanlarında kullanılan kartlı kapı kilitleri sadece kartı olan yetkili çalışanların özel alanlara giriş yapmasına imkan tanır. Kartlı sistemler elektronik kapı kilitleri arasında olup ışıklı ve sesli uyarı sistemine sahiptir. Özel kart teknolojisi ile çalışan modeller kapılara kolayca monte edilir ve pratik bir kullanıma imkan tanır. Çalışanların giriş-çıkışını kontrol eden ve 1000 kişiye kadar kayıt tutma özelliği olan kartlı sistemler kompakt tasarımı ile öne çıkar.

Ofislerde Güvenliği Sağlamanın İpuçları: Koruma ve Önlemler

Ofislerde fiziksel güvenliğin yanı sıra çalışan güvenliğine de önem vermek gerekir. Çalışanları güvenlik konusunda eğitmek ve çeşitli güvenlik stratejileri geliştirmek ofis güvenliğini üst noktaya taşımak adına son derece önemlidir. İşte iş yerinde güvenlik için tercih edebileceğiniz uygulamalar:

İşe Alım Konusunda Seçici Olun

İş yeri güvenliğini sağlamanın ilk adımı personel seçimini incelikle yapmaktan geçer. İş yerinizde kapsamlı bir işe alım politikası yürütmek, çalışanların referans ve sabıka kaydı kontrollerini titizlikle gerçekleştirmek ofis güvenliği açısından önem taşır. Ayrıca işe almayı düşündüğünüz adayların belgelerini ve sertifikalarını kontrol etmek çalışan güvenliğini kontrol altına almanıza yardım eder.

İş Yeri Eğitimine Önem Verin

Çalışanları ofis güvenliği konusunda bilinçli hale getirmek iş yeri güvenliğinde kritik rol oynar. Şifrelerin korunması ve önemli belgelerin kontrol altına alınması konusunda çalışanlara gerekli eğitimleri vermek, gerekirse bu tip konularda profesyonel destek almak güvenlik açısından fark yaratır.

Erişim Kontrol Politikası Uygulayın

Şirketinizdeki çeşitli bölümlerde erişim kontrolü uygulamak ve özel alanlara sadece yetkili çalışanların girişine izin vermek iş yeri güvenliğine katkı sunar. Bunun için özel kilit sistemleri kullanabilir ve bazı alanlara sadece yetkili kişilerin girmesini sağlayabilir, bu sayede şirket emniyetini güvence altına alabilirsiniz.

Siz de iş yerinizde güvenlik ihtiyacını karşılamak ve çalışanlarınıza huzurlu bir ortam sunmak için güvenlik uygulamaları gerçekleştirebilir ve yeni nesil kilit sistemlerinden faydalanabilirsiniz. Kale Kilit ayrıcalığıyla üretilen ofis kapı kilidi modelleri arasından ihtiyacınıza en uygun modelleri şimdi inceleyebilirsiniz.